Markoljuk a semmit

Markoljuk a semmit
Megosztom

Sokan kérdezgetitek a facebookon, hogy is lesz ez az autó korhatár kitolás. Nos, elmondjuk.

Taxi ügyben van egy kormányrendelet, amely az egész országra érvényes, emellett vannak a helyi önkormányzatok rendeletei. Ezek az önkormányzati rendeletek eltérhetnek az országos rendelettől, de csak szigoríthatnak azon. A tízéves autó korhatár kormányrendelet, azon a Fővárosi Önkormányzat saját hatáskörben nem enyhíthet. Ezért a híreket némileg árnyaltabban kell kezelni, a főpolgármester csak a kormánytól kérheti a rendelet módosítását.

Nos, a fővárosi önkormányzat FIDESZ frakciója kérte is, de köszönhetően a semmire sem való érdekképviselőknek és a fuvarkufári kerekasztal lobbijának, akiknek nem érdekük, hogy a taxisok esetleg jól éljenek, de legalább megéljenek, ez elég rosszul sikerült.

Politikusoktól nem várható el, hogy értsenek a taxis szakmához, ismerjék annak minden csínját-bínját, a rendeleteket és a jogszabályokat, de az, ahogyan ezeket a politikusokat az érdekvédők és a fuvarkufárok, élükön Mekk Elekkel, Sapkával, Horváth Pállal és Metállal megvezetik, példaértékű aljasság. Az viszont elvárható lenne politikusainktól, hogy legalább tudják, lássák, kitől kellene kérdezni, ha valamit nem tudnak és nem értenek, és legalább találjanak egyetlen tisztességes szándékokkal bíró, egy bitnél több aggyal rendelkező taxist. Van ilyen, elhihetik.

Szóval itt tart most a dolog, és ennek köszönhető, hogy jelen pillanatban vad lobbi folyik azért, hogy csak azok kaphassanak némi haladékot, akiknek idén tölti a tíz évet a kocsijuk (értitek, az évből hátralevő alig három hónapban), és ők is csak plusz egy évet kapnak. Szerintük az egykor 7000, mára alig 5000-5500 taxisból pusztán kétszáz szívta meg az elmúlt hosszú hónapokat, és szerintük csak ők szívnák meg a második hullám hosszú hónapjait is.

Értjük. Nagy úr a pénz, de még ennél is nagyobb a hülyeség. Ezúton is üzenjük Schanda Tamás úrnak, legnagyobb tiszteletünk mellett, hogy ha Nagy Elekre, Metálra és a többi kutyaütőre hallgat, politikailag kivégzi magát. Pontosan 7000 egykori és jelenlegi taxis és azok családja fogja az ő nevét és pártját szidni. Sokat fog csuklani.

Ha nem lenne meg a poszt, hozzuk:

” A kormány támogatja a budapesti taxisokat!
Láng Zsolt Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezető úrral egyeztettünk ma Palkovics miniszter úrral közösen a budapesti taxisok érdekében. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által is támogatott módosítási javaslat lehetővé teszi, hogy azok a vállalkozók, akiknek idén lenne 10 éves a taxijuk – így a korábbi szabályozás értelmében fiatalabb autót kellene venniük – haladékot kapjanak.
A koronavírus-járvány nagy károkat okozott a budapesti idegenforgalomnak, így mindent meg kell tennünk a turizmus által érintett munkahelyek megvédésért! Biztosítani kell a magyar családok megélhetését, Magyarországnak működnie kell! „