Karácsony nyári ajándéka

Karácsony nyári ajándéka
Megosztom

Feltehetőleg elfogyott a drága festék, vagy a főpolgármester belezavarodott, hogy most akkor forgalmat akar csillapítani a bringások és autósok egymás ellen uszítása árán is, vagy éppen forgalmat akar generálni. Mindenesetre úgy véli, ő úttörő a szemléletformálásban, és meg sem fordul a fejében, hogy az ő szemlélete azért – szerencsére – elég keveseknek tetszik. Sőt, szeretett fővárosunkban is egyre kevesebbeknek. Azok közül, akik rá szavaztak, az összevissza rendeletek okán már sokaktól hallottuk, hogy megbánták az ikszüket, mint a kutya, amelyik tízet kölykedzett. Nem tudni hát mi a célja ennek a kissé előre beharangozott karácsonyi ajándéknak. De jöjjön a bpiautosok.hu friss cikke.

Karácsony: Jövő nyártól jöhet a 15 perces ingyen parkolás

Júliusban már bevezetik az időszakos ingyenes parkolást Budapesten, télire is maradnak a bicikliutak, mert szemléletformálás kell, nemcsak a Lánchíd szorul felújításra, és inkább Albertfalván akarna a főváros új dunai átkelőhelyet – többek között erről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában Karácsony Gergely főpolgármester.

Egységes parkolási rendszert szeretne Karácsony Gergely, a szükséges módosításokat még idén szeretnék bevinni a Közgyűlés elé. Az “első 15 percben ingyenes parkolással” kapcsolatos informatikai fejlesztéseket már elindította a BKK, várhatóan jövő nyárra áll majd fel az ehhez szükséges egységes rendszer – nyilatkozta karácsony a lapnak.

A fővárosi közlekedés változtatásaival és a 70 km/h-s szakaszok számának tervezett visszavágásával kapcsolatos kérdésre válaszolva a főpolgármester elmondta, hogy sok beavatkozást indítottak el, ezek tapasztalatait vizsgálják. Kisebb korrekciókra van szükség, de a belső kerületekben sikeresek voltak a projektek – mondta.

Az ideiglenesen bevezetett intézkedések valószínűleg kisebb-nagyobb pontosítással megmaradnak.

A járdára felvezetett nagykörúti bringasávval kapcsolatban kifejtette:

A Nagykörút 5 százalékán vannak csak ilyen szakaszok, ahol lehet, ott a parkolósávot használták fel. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért kell télen fenntartani a bringasávot, Karácsony Gergely elmondta, hogy „a szemléletformálás nem évszakfüggő”.

Szerinte ez egy elfogadható kompromisszum, hosszú távon pedig át kell gondolni a Nagykörút funkcióját, ebben a közlekedés egy kérdés a sok közül.

A Lánchíd-beruházással kapcsolatban elmondta, hogy még a tárgyalásos szakaszban van a közbeszerzés, 4 ajánlat érkezett és valószínűleg idén tudnak nyertest hirdetni. A beruházás a jövő év elején kezdődhet és remélhetőleg 2023-ban átadható lesz a Lánchíd.

A Galvani-híd megépítését nem igazán támogatja:

Szerinte inkább a meglévő hidakat kellett volna előbb felújítani, ha pedig új hídról van szó, akkor inkább az Albertfalvait támogatták volna. A nyomvonalak alapján egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy ez valóban csökkentené a belváros forgalmát.