Heteken belül jönnek a sofőr nélküli taxik Arizonában

Heteken belül jönnek a sofőr nélküli taxik Arizonában
Megosztom

Az arizonai Phoenixben hamarosan a sofőr nélküli taxikat is igénybe vehetik az emberek, az önvezetésben élen járó Waymo ugyanis kibővíti szolgáltatásait.

A BBC értesülései szerint heteken belül megjelenhetnek az önvezető taxik Amerikában, akik azokat az utasokat veszik majd fel, akik a Waymo One applikációval rendelnek fuvart.

Az autókat távfelügyelet alatt tartják, szélsőséges körülmények között – például az előttünk álló út lezárásakor – a járművezetők közbeléphetnek. Az Ars Technica szerint az autók eleinte csak egy 80 négyzetkilométeres területet fognak lefedni Chandler, Tempe és Mesa Phoenix külvárosában. A vállalat még nem közölt részleteket arról, hogy pontosan hány ember kap hozzáférést az alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi számukra a sofőr nélküli taxik használatát.

waymo

A Waymo flottájában körülbelül 600 autó található, de arról nem tudni, hogy ezek közül hány kerül bele az új szolgáltatásba. Chris Jones, a Canalys kutatócég autóipari elemzője szerint egyelőre az embereket meg kell győzni arról, hogy be merjenek ülni az önvezető autókba. A Waymo szolgáltatás népszerűségét valamelyest növelheti a COVID-járvány, az autonóm személyszállítás esetében ugyanis kisebbnek tűnik a fertőzésveszély esélye.

A Waymo jelenleg mintegy 25 helyszínen tesztel, a jövőben ugyanis még több amerikai városban szeretne jelen lenni, sőt egyes értesülések szerint már önvezető kamionokat is tesztelnek, nemrégiben pedig egy raktárat is létesítettek Dallasban.

Forrás: techworld.hu