Amikor BKV busznak hiszik a taxit

Amikor BKV busznak hiszik a taxit
Megosztom

A bama.hu oldalon találtuk ezt a csodálatos levelet. Gyanítható, hogy a levelet író úr vagy hölgy némileg fordítva ül a lovon, és összekeveri a taxit a BKV buszokkal. Nektek mi a véleményetek?

Luxusnak számít taxiba ülni – panaszkodik olvasónk

Eredményesnek bizonyult az elektromos taxik beszerzését támogató pályázat, a hírek szerint – kezdődik a levél.

Mintegy 280 új gépjármű megvásárlását támogatja a kormány közel 2,3 milliárd forint értékben. Azt lehet olvasni, hogy eredetileg 2 milliárd forintot különítettek el a taxisok számára, ám miután a lehetőség rendkívül népszerűnek bizonyult, a rendelkezésre álló keretösszeget megemelték, annak érdekében, hogy valamennyi igénylő kaphasson támogatást.

Természetesen ezek jó hírek, hiszen a környezetvédelem szempontjából mindenképpen örülni kell annak, hogy egyre többen vannak, akik új elektromos járműre váltanak. Az is örvendetes, hogy vannak taxisok is köztük – kérdés azonban, hogy a tarifáik vajon meddig nőnek. Az e-autókkal sokat spórolnak a személyszállítással foglalkozók – az autó vásárlásához támogatást kapnak, és üzemanyagra se kell költeniük. Tarifáik ennek ellenére az egekben vannak. Szerintem az lenne az ideális megoldás, ha azon taxisok esetében, akik nyertek támogatást az elektromos autóik beszerzéséhez, megszabnák, hogy legfeljebb mennyi díjat kérhetnek utasaik szállításáért. A tarifában meg kellene szabni egy plafont, legalább azoknál, akik kormánytámogatásból vásároltak e-autót.

Persze, keressenek jól a taxisok, de azért legyen egy határ, ami az utasok számára is elfogadható, és ne számítson luxusnak taxiba ülni.

Név és cím a szerkesztőségben