Mindeközben Nápolyban…

Mindeközben Nápolyban…
Megosztom

MI TÖRTÉNIK ??

,,Jobb meghalni a vírustól, mint ez a lassú halál…”
,,Ha te bezársz, fizess te!”

Ilyen és ehhez hasonló táblákat látni az esténként újra és újra összegyűlt tömeg kezében.A videókat, képeket, híreket látjátok, de mi is történik igazán?

Sokan közületek ismeritek Nápolyt: itt nem nagy vállaltok, gyárak vannak, az emberek többsége a több generáció óta örökölt és féltett kis üzletében, bárjában, éttermében dolgozik, és napról napra él, kicsi lakásokban, legtöbben sok gyerekkel (itt a 3 gyerek a minimum)Tavasszal ezek az emberek elviseltek mindent: otthon maradtak, enni adtak egymásnak, énekeltek a teraszon, hitték hogy ,,andrá tutto bene” (minden rendben lesz) De nem lett.

Anyagilag padlóra kerültek, központi segítséget szinte nem kaptak, viszont a bezárás idejére is fizetniük kellett mindet, adót, bérleti díjakat, rezsit, és – nem titok – itt sarcolja őket az alvilág is.Már nem tudják egymást segíteni, teljes a kétségbeesés, sok az öngyilkosság, és túl sok a sérelem a vezetőik felől.

Ők szívesen megtartják azokat a szabályokat, amik józan ésszel betartandók (félnek a vírustól), de amikor már egyértelmű hogy értelmetlen rendelkezésekkel veszik el tőlük az utolsó reményt is – hogy dolgozhassanak – az következik amit most láttok.

A tüntetők szinte egésze szegény, dolgozó ember, a rendbontók itteni vélemények szerint provokációk hogy az állam beavatkozhasson, egyébként a rendőrség sem lép fel erőszakkal sehol sem.

Amúgy hasonló, sok helyen még erőszakosabb tüntetések vannak már egész Olaszország szerte, (Milánó, Torino, Róma, Szicília több városában), és sok helyen a tiltás ellenére nyitva maradnak a boltok este is, vállalva a kiszabott büntetéseket (amiket nem fizetnek be a helyzet miatt)Biztosan ez is felmerül bennetek kérdésként: igen, járvány van, tudják.

A számadatokat tekintve sokkal de sokkal kevésbé van baj, mint Magyarországon, csak itt a vezetők az egyszerűség kedvéért megismételnék a tavaszi rutint:zárjunk be mindenkit, az a biztos.Nem hinném hogy ezt még egyszer meg tudják tenni, ami történik inkább kezdete valaminek mint az eleje.”

Ma pedig a nápolyi taxisok vonultak fel a Piazza Plebescito-n, tiltakozni, hogy számukra a 18 órai zárás a kegyelemdöfés.

Forrás: facebook