A járvány a pesti taxisok túlélőshow-ja

A járvány a pesti taxisok túlélőshow-ja
Megosztom

Megspékelve Metál okoskodásával….

Azoknak a megélhetését veszélyezteti leginkább a koronavírus-járvány, akik az idegenforgalomból élnek, így például a taxisokét. Bár a taxi járvány idején a saját jármű után a legbiztonságosabb közlekedési eszköz – így is hirdetik magukat –, az elmaradt külföldi turistákat nem pótolják a hazaiak. A kormány mentőövet dobott nekik, ám így is minden hatodik taxis bedobta már a törölközőt.

A vendéglátóhelyek nyitva tarthatnak, a szállodák hosszabb távra adják ki a szobákat – de hogyan élhetik túl a koronavírus-járványt a taxisok? A nagy túlélőshow februárban hétezer versenyzővel indult.

„Már több mint 1100 taxis adta vissza az engedélyét, de ennél sokkal többen állnak a parkolókban, végeznek egyéb munkát vagy szüneteltetik a vállalkozásukat” – közölte a kérdésére Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke.

„Akik még nem adták fel, azok a tartalékaikból próbálnak kitartani, a bevételeik ugyanis felére-harmadára csökkentek annak ellenére, hogy jóval több időt töltenek az utcán. Ugyanakkor többféle támogatást is kaptak a kormányzattól, az elektromos autók vásárlásának támogatásával például több száz vállalkozó cserélte le taxiját modernebbre.”

Fotó: MTI

A szövetség elnöke szerint árat nem emelhetnek, hiszen így is kevesebb az utas, viszont az árak csökkentése sem jön szóba, mert az viszont a veszteségeiket növelné.

Forrás: ripost.hu