Ételfutárok és taxik birodalma – ilyen volt tegnap este 8 után Budapest utcáin lenni

Ételfutárok és taxik birodalma – ilyen volt tegnap este 8 után Budapest utcáin lenni
Megosztom

Ételfutárok és taxik birodalma – ilyen volt tegnap este 8 után Budapest utcáin lenni

A kijárási tilalom első éjszakáján az ételfutárok és taxik uralták Budapest utcáit, ahonnan 8 órakor percek alatt tűntek el a járókelők. A szigorítás fontosságáról hiába esett sok szó az elmúlt napokban, ugyanis közel 1200 alkalommal volt szükség rendőri intézkedésre.

Budapesten, a Keleti pályaudvarnál tucatnyi ember sietett a vonathoz tegnap este. Alig egy órájuk volt hazaérni a kijárási tilalom kezdete előtt. 

Híradónk megnézte, hogyan változik meg a város a kijárási tilalom hatására. A város egyik legforgalmasabb csomópontján stábunk tudósítása szerint háromnegyed nyolckor még nehéz volt elképzelni, hogy néhány perc múlva kiürül a tér. 

„Szerda este van és egy perccel múlt nyolc óra. Tehát akik az utcán vannak, azok valószínűleg igazolással rendelkeznek, és úgy próbálnak meg hazajutni. Hivatalosan már kijárási tilalom van, és senki nem közlekedhet az utcákon. Ehhez képest itt vagyunk a Blaha Lujza téren és valóban jóval kevesebben vannak, mint szoktak lenni ilyenkor. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor hétköznap éjszaka 2-3-4 óra körül vagyunk” – jelentette az ATV Híradójának tudósítója. 

Nyolc óra után a mellékutcák teljesen kihaltak. A főbb utakon főleg ételfutárokat lehetett látni, bár az iparág amúgy is felszálló ágban van. Rajtuk kivül pedig szinte csak taxik közlekedtek a belvárosban.

Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint rossz helyzetben vannak a sofőrök, tavaly ilyenkor még tíz és fél ezeren voltak az utakon, idén már 5 és fél ezren vannak országszerte.

„Csak olyan utasok maradtak, akik munkába járásra, vagy munkából hazajárásra használják a taxit. Vagy olyan helyzet van, hogy kórházba kell vinni a hozzátartozójukat. Azt mondhatom, hogy 70%-kal visszaesett a forgalom az előző napokhoz képest” – mondta Metál Zoltán.

Híradónk stábja nyolc és tíz óra között néhány intézkedő rendőrjárőrrel találkozott. Több hírportál azonban beszámolt arról, hogy TEK-eseket és több tucat fegyveres katonát is látni lehetett az utcákon.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint a kijárási tilalom megszegése miatt 1166 esetben intézkedtek a rendőrök. Ebből 143-an csak figyelmeztetést kaptak viszont közel 370 esetben szabálysértési feljelentés is történt.

Forrás: atv.hu