Elnöki dörgedelem

Elnöki dörgedelem
Megosztom

Az egyik érdekvédő újfent, sokadjára, nagyon sokadjára is dörgedelmes levelet intézett az egyik miniszterhez. Ez a tény. A többi a képzelet szüleménye.

A miniszter ült az asztalánál, a titkárnője rászólt, hogy ugyan, olvassa már el a levelet, mert a facebookra kitett poszt alatti kommentben már háromezer újabb levéllel fenyegetőznek. Hát elolvasta. Próbálta a helyesírási hibák gondolati kijavítása és szövegbéli zagyvaságok értelmezése után megfejteni, konkrétan mit is akarnak. Ekkor egyik munkatársa felhívta a figyelmét arra az aprócska tényre, hogy egyrészt az elnök úr nagyjából senkit nem képvisel.

Másrészt a taxisok kismillió, magát érdekvédőnek nevező csoportja doszt öli egymást, és a taxisok nagyjából mindet egyformán utálják, és kábé semmibe veszik, mert pontosan semmit nem csinálnak, csak hülye leveleket írogatnak, néha hisztiznek vagy blokáddal fenyegetőznek.

Harmadrészt ezek a nyavalygó taxisok akkor nem nyavalyognak, amikor be kell hurcolni a tagdíjakat a telefonszám-tulajdonos fuvarkufároknak, merthogy sikerült csodás levelezgetéseikkel és médialobbijaikkal elintézniük, hogy ma már utcáról dolgozni, fuvarkufár-rabszolgaság nélkül nem tudnak, mert aki nem céges, busás díjat fizetve a semmire is, az ronda hijjjjéna.

Negyedrészt imádnak függésben élni, tehát pont nem kell nekik semmiféle további kedvezmény, hiszen ha a százezres tagdíjakra futja, úgyis van elég bevételük, és nem éheznek. Mert aki éhezik, az nem fizetget a semmire, vagy a napi pár darab kétezer forintos kanyarra. Oldják meg.

Ezután a miniszter hátradőlt, és közölte, ezek úgysem fognak tüntetni, meg blokádolni, mert képesek még azon is összeverekedni, hogy az éppen nem működő repteret, vagy a felújítás előtt álló Lánchidat zárják-e le. és ha esetleg ki is mennek, a jelenlegi forgalmi viszonyok között sok vizet úgysem zavarnak, legfeljebb Karácsony lesz kicsit ideges, hogy ebből ő miért nem tud hasznot húzni.

Nem mellékesen pedig, jegyezte meg, ha éppen ez az elnök úr csinált újabb fuvarkufár céget, potom párszáz millás alaptőkével (ki tudja, honnan) pont a pandémiás gazdasági rotty kellős közepén, akkor azért nem lehet annyira szar a helyzet, hiszen anno ő jelentette ki, hogy a célja nem a taxizásból, hanem a taxisokból megélni. Szóval akkor mi a baj?

Egyszóval: nem az a baj, hogy nincs igaza, mert van neki igazsága. A baj ott kezdődik és végződik, hogy végtelenül hiteltelen. Is.

És most jöjjön a veretes levél:

TISZTELT MINISZTER ÚR!

TISZTELT VARGA MIHÁLY ÚR !

A FUVAROZOK ORSZÁGOS DEMOKRATIKUS SZÖVETSÉGE (FODESZ) nevében és a képviseletében levő 3200 TAXIS azaz háromezerkettőszáz Taxis nevében fordulok ismételten Önhöz! Mi is, és azt gondolom, a többi érdekképviselet is már több levéllel, beadvánnyal, illetve kéréssel fordult Önhöz! Sajnálatosan Ön majd egy éve egyetlen levelünkre, beadványunkra sem válaszolt! Pedig mi elvárjuk, hogy a mi MINISZTERÜNK, a mi GAZDASÁGI MINISZTERÜNK, egy vagy több Vállakozó. vagy adózó, állampolgárok képviseletében érdekeiket képviselő ORSZÁGOS ÉRDEKKÉPVISELETEK a hozzá – Önhöz intézett kérdésekre válaszoljon! Tudjuk, sok a dolga, nagy a nyomás Önön, ám sajnos az általunk képviseltek pedig haláltusájukat vívják, vállalkozásuk, saját maguk és a családjuk eltarthatósága nagyon nagy veszélybe került! Az ismert, most már majd egy éve a fejünk felett húzódó pandémiás helyzet teljesen tönkreteszi a személyszállítás, azaz a taxizás, a taxiszolgáltatás minden válfaját! A mai napig majd 3000 taxis keresi helyét a taxiszolgáltatás helyett, ki pizzafutár, ki ételfutár, ki gyógyszerfutár, sokan pedig felhagyva a majd 30-40-éve űzött vállalkozását, más területen keresett magának és családjának megélhetési lehetőséget! Utasokat Ön nem tud biztosítani, azt is tudjuk, más, jobb jövőképet sem tud felvázolni számukra, számunkra! Ám Ön kezdeményezhetné számukra, számunkra az adócsökkentést, vagy a határozott idejű szüneteltetést. (Mondjuk a KATÁSOK részére a kormány üléseken!) Ez, azaz ennek szüneteltetése sem oldana meg sok mindent, ám az is valami, egy tiszta kicsi pénz, ami a családban, a vállalkozásban maradhatna! Hozzájárulhatna a fennmaradásra, vállalkozásuk megtartásához! Tisztelettel kérjük tehát az azonnali és visszamenőleges érvényű intézkedését, és természetesen megtisztelő válaszát!

HORVÁTH PÁL FODESZ
2021.01.06.
elnök

És akkor jöjjön a mi kommentárunk, az elképzelt miniszteri fantazmagória után.

Utolsó lehetőségeink is elfogynak. Hiszen a Főtaxi, MekkElek a teljes megsemmisüléseként is felfogható, országos iparkamarai választások óta egyes számú szóvivője, jó Metálunk sem igyekszik segíteni a szegény taxisokat. Alig néhány helyen haknizik már csak, szóval közeleg a vég. De éled a remény, hogy ha nem ment meg minket, se ő, se a többi, önjelölt érdekvédő, akkor önerőből talán, ismétlem, talán túléljük. Na, nem biztos, hogy taxisként.