Nyárig zárva maradhatnak az éttermek, a szállodák, és a múzeumok Magyarországon

Nyárig zárva maradhatnak az éttermek, a szállodák, és a múzeumok Magyarországon
Megosztom

Az oldalt nem ismerjük, így hitelességét sem. Azért közreadjuk, mindenki döntse el maga, mit gondol.

A turizmusban a legrosszabb forgatókönyvvel kell számolni. Az elszomorító kilátásokról az RTL Híradó ma esti adása számolt be.

A szerkesztőség a mai kormányinfón kérdezte meg Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy mit lát reálisnak az éttermek, szállodák és múzeumok újranyitásával kapcsolatban.

Gulyás azt válaszolta, hogy ha minden marad a mostani állapot szerint és nem tudnak máshonnan vakcinát szerezni, csak az Európai Uniótól, akkor legkorábban csak a Magyar Turisztikai Ügynökség által is prognosztizált nyári nyitás lehetséges.

A mostani lezárás november óta tart, és már akkor voltak olyan vendéglátósok, szállodások, akik arról beszéltek: már elengedték a következő öt hónapot, mivel a vírus novemberben és decemberben tetőzik (itt még ugye mindig nem tartunk), a január–márciu­si időszak pedig egyébként is mindig holtszezon volt, amikor karbantartásra, az új üzleti év megtervezésére fordították az időt – vagyis várható, hogy teljeskörűen csak jövő áprilisban nyitnak ki újra.

A Magyar Nemzet akkori cikke szerint 2020-ban példátlan mély­ütés érte a szektor munkaerőpiacát: a januárban még 400 ezer főt foglalkoztató turizmusban a szálláshelyek 200 ezer, a vendéglátóhelyek és a rendezvényszervezők 60 ezer dolgozót veszítettek el eddig, míg a kiutaztatásban teljesen megtorpant utazási irodáktól ötezer ember távozott a novemberi adatok alapján.

Forrás: ugytudjuk.hu