Háromgyerekes anya lett az év taxisofőrje

Háromgyerekes anya lett az év taxisofőrje
Megosztom

A Főtaxi sofőrjeinek szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna kapta meg Az év taxisofőrje díjat. A háromgyerekes édesanya 5 éve taxizik, négy éve a Főtaxinál dolgozik. Szereti a munkával járó függetlenséget, azt, hogy taxisként nincs beosztás vagy kötött munkaidő.

„Mivel általában este és éjszaka dolgozom, sokan kíváncsiak arra, hogy nem veszélyes-e éjszaka nőként taxizni. Persze néha előfordulnak problémás utasok, de ezt a diszpécserszolgálat és a kollégák segítségével mindig sikerül megoldani”

– monda Váradi Zsuzsanna, akinek a párja szintén taxizik, három lánya pedig már felnőtt.

Az év taxisa már túl van 350 ezer kilométeren, és azt tervezi, hogy a jelenleg használt hétszemélyes autóját még idén lecseréli egy környezetkímélő elektromos autóra.

Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója azt mondta, Zsuzsanna imád vezetni és beszélgetni az utasokkal, mindig kész segíteni és ötleteivel, javaslataival segíti a teljes Főtaxi csapat munkáját. Bár sokan gondolják, hogy a taxizás tipikusan férfi foglalkozás, a Főtaxinál nem ritka, hogy nők ülnek a volánnál.

Érdekesség, hogy a világon az első női taxisofőr is magyar volt: Frau von Papp 1907-ben, Berlinben vágott bele a bérkocsizásba.

Forrás: nlc.hu