Bíróság előtt a mosonmagyaróvári taxist kirabló testvérpárt – 45 ezer forintért kerülhetnek börtönbe

Bíróság előtt a mosonmagyaróvári taxist kirabló testvérpárt – 45 ezer forintért kerülhetnek börtönbe
Megosztom

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a három napja Mosonmagyaróváron megvalósított taxis rablás elkövetőinek letartóztatását indítványozta.

Többszörös visszaeső a férfi, a nő is büntetett előéletű

A megalapozott gyanú szerint aznap késő este a testvérpár taxit kért a tartózkodási helyükre, amivel céltalanul utazgattak a városban. Az ezt megelégelő taxist ezt követően kirabolták úgy, hogy a férfi kiszállt az autóból, feltépte az autó bal első ajtaját, majd onnan kivette a taxisofőr pénztárcáját és telefonját. Mikor a férfi és a sértett között emiatt dulakodás alakult ki, kiszállt a taxiból a férfi testvére is, egy nő, aki a sértettre ugrott, őt több helyen megkarmolta, amitől a sértett a földre esett.

A rablásnak akkor lett vége, mikor a sértett közölte, hogy rendőrt hív. Az elkövetők 45 ezer forinttal távoztak a helyszínről. A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfival és a szintén büntetett előéletű nővel szemben a jelenlétük biztosítása érdekében, az eljárás megnehezítésének elkerülése céljából, a bűnismétlés megakadályozása végett indítványozta az ügyészség a letartóztatás elrendelését.

„A letartóztatásról a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog kedden 10.30 órakor kezdődő ülésen dönteni” – közölte portálunkkal dr. Takács Péter
megyei főügyész.

Forrás: kisalfold.hu