Taxis érdekvédelem – home office kiadás

Taxis érdekvédelem – home office kiadás
Megosztom

Érdekvédelem home office, azaz online formában. Érdekvédőnk újabb, semmire se jó levelét megírta. Fuvarszervező cége szervezése közben, ráérő időben úgy tesz, mint aki foglalkozik a taxisokkal, akikből megélni vágyik. Sokadik fejezet, kommentár nélkül. Erre már nincsenek szavaink. Se.

KARÁCSONY GERGELY FŐPOLGÁRMESTER, Dr PALKOVICS LÁSZLÓ, ITM MINISZTER, VARGA MIHÁLY NEMZETGAZDASÁGI MINISZTER

Tisztelt Urak!

Többször írtunk, kértük Önöket különböző formában, hogy segítsenek ki minket, taxisokat, akik sajnálatos módon ugyanolyan károsultjai, kárvallottjai, vagyunk a jelenlegi pandémiás helyzetnek, mint sokan az idegenforgalomban résztvevők , és az azt kiszolgálói körében résztvevők !

Mára, azaz 2021 februárra közel háromezer taxis kényszerült (ezért vagy azért) elhagyni a pályát!

Sokan ételfutárkodnak, sokan portáskodnak, egyesek a húsz-harminc év szolgáltatói pályájuk után egészen más szakma és hivatás után néztek! Hiszen a családjukat, esetlegesen idős szüleiket, vagy munkanélkülivé vált gyermekeik életét kell segíteniük! Nem kértünk havi apanázst, fizetés-kiegészítést vagy segélyeket! Azt kértük, kérvényeztük, hogy a pandémia idejére, az ország, a főváros zárása idejére engedjék el a közterheket és egyéb járulékos költségeket! Némi engedményt ugyan kaptunk, de ettől nem nőtt a bevétel, vagy nem maradt meg a fenntartáshoz az az összeg, amelyből el lehet tartani ezt a szolgáltatást!

Sok taxisszolgáltatótól visszavették a bérkocsikat, mert képtelenek kitermelni a bérelt kocsi kiadásait úgy, hogy haza is, a családnak is jusson!

Kéréseink többségét elutasították, vagy válaszra sem méltatták, így eljutottunk a mai tragikus helyzethez, a nagyszámú pályaelhagyáshoz!

Így ismételten kérésekkel fordulunk Önökhöz, látva, hogy a nyitás napja még talán messze van, és minden tartalék vagy türelmi pénz és idő elfogyott!

Kérjük Önöket a ma érvényes TAXIS érdekképviselőkkel egy tárgyalás kezdeményezésére, akár online formában is!

Igényelnénk a KÖTELEZŐ GÉPJÁRMŰ-FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS mértékének megtárgyalását, a különböző ADÓNEMEK beszedésének szüneteltetését, A DROSZTDÍJAK jelenlegi eltörlését, a KAMARAI tagdíj szüneteltetését, és talán lehetne egy ideiglenes autófinanszírozási helyzetet megteremteni a könnyebb, egyszerűbb taxi gépkocsihoz jutás lehetőségéhez! Lehetséges, hogy ha a törvényi tiltást feloldanák, amelyben a taxi gépkocsikon tilos reklámokat elhelyezni, talán lehetne bevételhez juttatni önkéntes alapon a taxisokat!

Az ügy sürgősségére és fontosságára tekintettel kérjük Önöket a gyors válaszra, a gyors döntésre, hiszen sok- sok család van jelenleg megélhetési szint alatt!

Intézkedéseiket, válaszaikat köszönettel vesszük.

HORVÁTH PÁL FODESZ
2021.02.15. BUDAPEST
elnök