Tiltakoznak a szlovén taxisok, nem akarnak 72 óránként PCR-tesztet csináltatni

Tiltakoznak a szlovén taxisok, nem akarnak 72 óránként PCR-tesztet csináltatni
Megosztom

Több mint száz taxis vonult fel kedden Ljubljanában, akik dudálással tiltakoztak a kormány döntése ellen, amelynek értelmében 72 óránként új PCR-tesztet kell csinálniuk ahhoz, hogy dolgozhassanak, tudatja az N1 Televízió.

A taxisok szakszervezete arra figyelmeztetett, hogy a következő napokban elfajulhat a tiltakozás, amennyiben a kormány nem vonja vissza a döntést, ami a szakszervezet szerint logikátlan és eltúlzott, hiszen időközben már a korlátozásokat is elkezdték enyhíteni.

A taxisok szövetsége pedig rámutatott, hogy a kormány még akkor sem kötelezte a sofőröket tesztelésre, amikor a fertőzésveszély sokkal nagyobb volt, például amikor szünetelt a tömegközlekedés, és nagyon sokan éppen taxival jártak tesztelésre, vagy kórházba.

Jernej Vrtovec közlekedési miniszter ugyanakkor állítja, a döntés indokolt volt, de hozzátette, ezen változtathatnak, amikor majd javul a járványhelyzet. A miniszter szerint a taxisok hasonló helyzetben vannak, mint az autós iskolák oktatói, vagyis közeli kontaktusban vannak az utasokkal. Ezzel szemben a buszsofőrök számára nem kötelező a teszt, mert mint a tárcavezető magyarázta, ők nagyobb távolságra ülnek az utasoktól.

Forrás: szabadmagyarszo.com