Nem nyugszanak

Nem nyugszanak
Megosztom

Nem nyugszanak, kell a lóvé, majd mondják, hogy a szemét Zorbán ostorozza szegény Karácsonyt, és a jónép lejmolásából, meg az összekuncsorgott „mégis-kell-az iparűzési-adótok” játékából nem jön be elég. Hát most egy kicsit az amúgy is rottyon levő taxisokat sanyargatják, a szent és sérthetetlen BKK közreműködésével. Nem ám a fehér rendszámos, viberes Über csoportokat, mert az macerásabb lenne, nem ilyen könnyű pénzelhúzás. A főváros és a BKK összehangolt akció keretében belerúg még párat a döglődő taxis szakmába. Mert ők ezt is megtehetik.

És akkor ismételten el lehet gondolkodni a jelenleg megboldogultnak tekinthető békeidőbeli semmitevésen, azon, ahogy látványosan figyelmen kívül hagyta mindenki a taxizásra épülő lehúzó ágazatokat. Itt az eredménye: pontosan csak annyit engednek meg maguknak, amennyihez az elmúlt évek alatt hozzászoktattátok őket. Megtehetik, tehetnek bármit következmények nélkül, hiszen amikor még lehetett volna egy kis erő az összefogásban, akkor sem történt semmi, mindenki boldogan szaladgált az ezerforintos címeire akkor is, amikor pár tucatnyian éppen az Über ellen tüntettek. Most meg szinte mindegy is. Marad a morgolódás, panaszkodás, Zorbánozás, Karácsonyozás, mindenezés, mert mindenki hibás, csak ti nem.

És akkor még a végére ennyi: köszönjük Metálnak, hogy évek óta a taxisok farkával verve a csalánt, elárulva őket Mekk Eleknek, persze jófajta júdáspénzért, most is fülét-farkát behúzva sunnyog. Állítólag a nagybetűs ÉRDEKKÉPVISELET, vállvetve HP-vel. Oszt egyikük sem tesz semmit, legfeljebb fasza ki üvöltő, helyesírási hibáktól hemzsegő leveleket írkál, vagy haknizik a médiában, közben pedig röhög a markába, mikor a taxisokat sarcolják.