Köpött és lökött a taxis, rúgott a buszsofőr, de nem is ez volt a legdurvább – videó

Köpött és lökött a taxis, rúgott a buszsofőr, de nem is ez volt a legdurvább – videó
Megosztom

Hanem az, hogy a budapesti Belvárosban a buszsofőr áthajtott a szemközti sávba és ott egyszerűen megállt, hogy felelősségre vonja a – többszörösen visszaeső – taxist korábbi záróvonalas manőveréért.

A vád szerint a busz és a taxi sofőrje 2019 decemberében keveredett konfliktusba Budapest belvárosában. A közlekedési konfliktusból komoly dulakodás lett. Az ügyészség mindkét sofőr ellen vádat emelt – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. december 28-án a délutáni órákban az V. kerületben közlekedtek, egyikük egy taxival taxisofőrként, a másik vádlott pedig egy autóbusszal mint autóbuszvezető.

A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva, a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve sofőrtársát. Eztán mindkét sofőr tovább haladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába. Amikor a közlekedési lámpa piros jelzésre váltott, és emiatt

a taxis megállt, a buszsofőr ezt kihasználva, a szembejövő forgalmi sávba áthajtva, a taxi mellé kormányozta a buszt, mivel számon akarta tőle kérni az előbbi közlekedési manőverét.

A buszsofőr ezután megállt, kinyitotta az autóbusz ajtaját, megállt az ajtóban és számon kérte a későbbi vádlott-társa közlekedési magatartását.

A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Mindkét vádlott fenti cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt. A taxi vezetőjével mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést, a büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pénzbüntetést indítványozott a vádiratban.”

Forrás: infostart.hu