A taxisok kérik, hogy ne velük utazzanak PCR-tesztre

A taxisok kérik, hogy ne velük utazzanak PCR-tesztre
Megosztom

Ne menjenek taxival és tömegközlekedési eszközzel teszteltetni magukat azok, akiknél fennáll a covid-gyanú – kéri egy kaposvári taxitársaság.

Egy helyi taxitársaság szerint egyre többször fordul elő, hogy koronavírus-gyanús utasok vitetik magukat taxival a kaposvári Arany János tér melletti mentőállomásra – írja a son.hu. A mentőállomáson dolgozók felhívták a taxisok figyelmét, hogy saját egészségük érdekében ne vegyék fel ezeket a fuvarokat.

„A közösségi oldalunkon jeleztük, hogy a jogszabály szerint a hatóságilag elrendelt PCR-tesztelésre kötelezetteknek a vizsgálat helyszínére utazni mind tömegközlekedéssel, mind pedig egyéb közösségi közlekedési eszközök igénybevételével tilos” – mondta el a lapnak Lengyel Balázs, a City Taxi vezetője. A társaság vezetője szerint a taxisok a jogszabályi kötelezettség mellett a saját és a többi utasuk egészségének védelmében is megtagadhatják azoknak a fuvaroknak a teljesítését, melyeknek a kaposvári mentőállomás az úti célja. „Jelenleg két taxisunk van hatósági házi karanténban, nem szeretnénk, ha többen megbetegednének, ezért kérjük az utasok együttműködését, megértését” – tette hozzá. A fuvarokat bonyolító taxisok szájmaszkban vezetnek és használnak levegőfertőtlenítő spray-t is. Ezen kívül minden utas után törlik a kilincseket és rendszeresen minden autót ózonos fertőtlenítővel tisztítanak.

Hetente 8-10 fuvarban jelent meg úti célként a kaposvári mentőállomás egy másik taxitársaságnál, de olyan is előfordult a taxisok szerint, hogy  bevásárlóközpontokba kellett karanténban lévő utasokat vinniük. „Volt, aki közölte velem, hogy siessünk, nehogy jöjjenek a rendőrök ellenőrizni” – mondta el Répás Boldizsár, a Tele5 Taxi szakmai vezetője. A társaság munkatársa szerint próbálják kiszűrni a fertőzött utasokat, de az utasokat is arra kérik, tartsák be a járványügyi szabályokat.

Forrás: hvg.hu