Levelezési mánia

Levelezési mánia
Megosztom

Nézzük mániákus levélírónk újabb szösszeneteit. Igen, többet. Szívesen az ingyenreklámért. 🙂 Komment már nincs. Elfogyott minden szó. Inkább csak egy pszichológiai szösszenet a mipszi.hu oldalról. Mondjuk ez arról nem mesél, mi van, ha valaki még a levélíráshoz is tehetségtelen, de mindegy. Kórismének elég ez is:

„Sokféle mániát, kényszert, szenvedélyt, függőséget ismer a pszichológiai és pszichiátria szakirodalom, azonban közülük a grafomániáról, az íráskényszerről – vagy inkább a kényszeres írhatnékról – kevés szó esik. 

Olyasfajta függőség ez, mint pl. az extrém sportok iránti rajongás, de más addikciókra is emlékeztet. Fizikailag is hasonló tüneteket produkál. Nemcsak maga az írás jelent felfokozott lelki állapotot, de a válaszra való várakozás is. A válaszra, amely szinte soha nem hoz megnyugvást…

Hogy is néz ki a folyamat? Az érintettet kezdi hatalmába keríteni a vágy. A sóvárgás, amit a szakirodalom cravingnek nevez. Ha érzi, hogy nem lenne helyénvaló, próbál küzdeni ellene, de az íráskényszer felülkerekedik. Megírja művét, amelyet meglehetősen öntetszelgő módon kiválónak tart, majd megkönnyebbül, és elégedetten dől hátra. Ez a kielégülés pillanata – ami nem tart sokáig. Ha még mindig tisztában van azzal, hogy talán nem cselekedett helyesen, vagy időközben ráébred erre, óhatatlanul bekövetkezik a bűntudat. De még megmarad a válaszra várás izgalma. A feloldó válaszé. De ezek a válaszok ritkán nyújtanak vigaszt, ritkán oldoznak fel. És akkor jön a kétségbeesés. Ami megint csak bűntudattal és szorongással jár. És ugye, a szorongást oldani kell, amit mindenki a maga által választott „szerrel” vagy cselekvéssel, viselkedési addikcióval enyhít. Így aztán hamarosan jön az új craving, különben is a kapott válaszra felelni kell, illik, szükséges, muszáj. Circulus vitiosus…

Azokról az „amatőr” grafománokról beszélünk tehát, akik minden érzésüket, főleg indulatukat, véleményüket valamiféle régi vagy modern levélformában fejezik ki – mániákusan… Mindenki számára ismerős az ún. „lépcsőházi” gondolkodás, amikor is a megfelelő riposzt csak jóval az adott és megfelelő pillanat után jut eszünkbe. Ez főleg a félszegebb, gátlásosabb emberek számára lehet ismerős, akik utólag „jól tudják”, mit is kellett volna mondaniuk, mi lett volna a legjobb „visszavágás”. De akkor jöhet a levél! Itt van idő átgondolni, megformálni szavaikat, véleményüket, és még az azonnali, esetleg megsemmisítő válasz fenyegető lehetősége sincs jelen, amikor is újabb azonnali riposztra lenne szükség, amire sokan nem képesek. Ó, a levél! Remek kifejezési forma. Átgondolhatom, élhetek kiváló (de csak írásban érvényesülő) verbális képességeimmel. Biztonságban vagyok. Nem vagyok ott, amikor a „művemet” – amit többnyire valóban műnek tekintek, – olvassák. Választ ugyan kaphatok, akár lehengerlőt is, de arra megint ott van az írásbeli reagálás lehetősége, melyben – és csak ebben – tehetséges vagyok. Kisebb a kockázat. ”  

TISZTELT Dr PALKOVICS LÁSZLÓ TISZTELT MINISZTER ÚR!

Többször, több levélben kértünk segítséget Öntől, mint szolgáltatásunk Miniszterétől.

Sajnálatosan a harminc nap letelt, de kérésünkre orvoslat, segítség nem érkezett. Ezért a Miniszterelnök Úrhoz fordultunk, hogy ebben a nehéz helyzetben kéréseinket elfogadja, és továbbítsa Ön felé, mint az illetékes felügyleti Minisztérium első emberéhez.

Ez idáig azonban semmi nem történt, ezzel tovább folyik sok- sok taxis társunk vesszőfutása.

Sajnos a város nem nyitott, azok az intézmények, hotelok, motelok, éttermek, de a színházak és egyéb szórakozó, szórakoztató helyek -és egyáltalán az idegenforgalom – nem tudja munkával, ezzel együtt pénzzel, bevétellel ellátni a taxisokat.

Mint azt megírtuk már többször Önnek, több ezer taxis adta fel kilátástalan küzdelmét időszakosan, avagy véglegesen. Szeretnénk, Szövetségünk és a bennünk bízó, minket felkérő taxisok szeretnék, ha segítő kezet nyújtanának a hivatásunkban résztvevőknek.

Országosan körülbelül mintegy 6000 taxis maradt állva, akik szeretnék tovább folytatni azt a szolgáltatást, amit ez idáig egész felnőtt életükben törvények és rendeletek betartásával és az Önök felügyelete alatt végeztek! Gigászi küzdelmet folytatnak saját vállalkozásuk és saját maguk, avagy családjuk eltartása érdekében. Ezért kérjük ismételten, nyomatékosan, de tisztelettel, a kéréseinket vitassák meg és fogadják el, hogy ne vesszen el sok nagyszerű ember a szolgáltatói ágazatból, és hogy a sok -sok család nélkülözése Önök segítségével megállítható legyen.

Megtisztelő intézkedését, válaszát immáron sürgősséggel várjuk, elvárjuk!
2021.04.12.

HORVÁTH PÁL FODESZ ELNÖK

(Mivel ez így, ömlesztve található meg az oldalon, meg sem próbáltunk bekezdéseket, stb. találni. Oldjátok meg az értelmezést, ha sikerül.)

TISZTELT PÉNZÜGYMINISZTER ÚR! TISZTELT VARGA MIHÁLY ÚR! 2021.04.12.-én ismételt levélben, fordultunk felettes szervünk, az ITM miniszteréhez Dr PALKOVICS LÁSZLÓ MINISZTER ÚRHOZ! Kérésünkben megfogalmaztuk, hogy a bajban lévő kollégáink segítségére, szükséges lenne a miniszteriális, sőt a törvény modosításos segítségre ! Most kivételesen azonnali választ kaptunk, amiben válaszként megfogalmazta, hogy fenntartja a korábbi válaszát vissza utalva a 2021.03.03 kelt közös levelünkre adott válaszát ismét Önt jelölte meg illetékeként! Nekünk és tagjainknak nem tetszik, hogy komoly emberek, családok sorsával a fejük felett történik ez az ide- oda ráncigálás, de lehetőségeink túl szűkek ügyünk rendezésére, valamint tartalékaikat régen felélve, sokan arra kényszerültek, hogy elhagyják a pályát. A még kitartó és nap mint nap a vállalkozásukat, saját magukat, avagy családjukat eltartani akaró megbízóink nevében tisztelettel kérjük, ha már Önt jelölték meg illetékességgel sürgős intézkedésével nyújtson segítséget a még megmaradt személyszállító vállalkozónak alkalmazottnak. Tisztelettel kérjük tehát ismételten, Önt, Önöket, kezdeményezzen, kezdeményezzenek, TÖRVÉNY- és működési rendeleteikben azonnali változásokat! KÉRÉSEINK: 1: A kocsipark, azaz a taxi gépkocsik nagyarányú műszaki változása miatt (elektromos, hibrid,) kérjük a 10-éves, azaz a TÍZ ÉVES KOCSI KORHATÁR eltörlését! 2: Az egyes kerületek rendeletei alapján megszüntetett TAXI DROSZTOK miatt az eddig kiszabott éves 82.500-Ft, azaz NYOLCVANKÉTEZER ÖTSZÁZ FORINT kötelezően előírt éves TAXI DROSZTDÍJ díjfizetés eltörlését! 3: Azonnali felülvizsgálatot kérünk a számunkra diszkriminatívan megállapított KÖTELEZŐ GÉPJÁRMŰ FELELŐSSÉG BIZTOSÍTÁS mértéke miatt! Azonnali felülvizsgálatát és a diszkrimináció azonnali megszüntetését kérvényezzük! 4: Kérjük, állítsák vissza, illetve tegyék lehetővé a TAXI GÉPKOCSIK beszerzésének, illetve cseréjének könnyítését, ahogy az a kilencvenes években volt! (kedvezményes hitelkonstrukciók, előleg nélküli leasingek, akár tipizálással)! 5: Kérjük továbbá a műszakilag megváltozott taxi gépkocsik műszaki vizsgáját a kötelező 1 évről, azaz EGY évről kettőre emelni, valamint a műszaki érvényességét 1 évről- kettőre emelni! ! 6:A pandémia idejére kérjük a taxisok, személyszállítók közterheinek fizetési kötelezettségének időszakos eltörlését. Kérjük vegye figyelembe kérésünk, kéréseink fontosságát , hiszen mintegy 6-7000 jelenleg nagy bajban lévő taxi személyszállítóról és családtagjairól van szó! Kérjük sürgős intézkedését, és válaszát nagyon várva HORVÁTH PÁL FODESZ 2021.04.13 elnök