A taxisoknak ezért igazi aranybánya az oltópont

A taxisoknak ezért igazi aranybánya az oltópont
Megosztom

Sokan félnek tömegközlekedéssel utazni, amíg nincsenek beoltva a koronavírus ellen, ezért a taxik szolgáltatását veszik igénybe az oltópontra menet.

Újságírónk egy oltópont környékén dolgozott, amikor arra lett figyelmes, hogy óránként 3-4 taxi is folyamatosan megáll az oltópont előtt, majd továbbment, de volt olyan is, aki csak félreállt és szinte azonnal akadt utasa. Kollégánk közelebbről szemügyre véve már választ is kapott a kérdésre, hogy miért. Sorra hozták az oltandókat, majd vitték el a frissen beoltott, kissé bágyadt embereket a helyszínről. Ez egy igazán felelős döntés például az idősek részéről, hogy akinek még nem alakult ki a szervezetében a védelem a koronavírus ellen, azok nem a tömegközlekedést használva jutnak el a kijelölt oltóhelyre.

Nem messze a rendelőtől félreállt a taxis, azonnal akadt is fuvarja az oltópontnál (Fotó: Metropol)

Természetesen nagyon sokan vannak, akik nem tehetik meg, hogy taxiért fizessenek. Számukra a megfelelő óvintézkedésekkel és az esetleges csúcsforgalmat elkerülve a rendelők környékén általában megállóval rendelkező buszokat ajánljuk. Például két ferencvárosi oltópont bejáratától is 10 méterre szálltak le az oltásra várók egy helyi járatról.

Pár lépésre a rendelőktől ott is van a buszmegálló (Fotó: Metropol)

Örömteli hír a sárga kocsisok számára, hogy megnőtt az igény a szolgáltatásukra napközben, ugyanis mint a legtöbb éjszakai „szakmát”, így az övéket is megviselte az elmúlt egy év koronavírus terhelte időszak.

Forrás: metropol.hu