Illegális személyszállítási tevékenységet végző autós tört ripityára egy Dodge Challengert és egy taxit a Lánchídon

Illegális személyszállítási tevékenységet végző autós tört ripityára egy Dodge Challengert és egy taxit a Lánchídon
Megosztom

Mielőtt a hírt közölnénk, szeretnénk gratulálni az összes hatóságnak, melyek magasról szarnak ezekre az Überes maradékokra, akik valamely rejtélyes ok miatt – amúgy a hazai trendekhez igazodva – szarnak a szabályok betartatására. Biztos megéri nekik, hogy hagyják, ezek a lények munkát és megélhetést húzgáljanak ki az adófizető, minden rendeletnek és előírásnak vaskos áron megfelelő taxisok zsebéből. A BKK és az NKH is pontos információkkal bír az illegális személyszállítókról, többek között erről a kocsiról is volt infójuk, mégsem tettek és tesznek semmit. Felmerül a kérdés: vajon miért? Költői. Ne válaszoljatok. Tudjuk. Tudjátok.

A Katasztrófavédelem információi szerint karambolozott három személyautó Budapest I. kerületében, a Lánchíd közepén. A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egység áramtalanítja a gépkocsikat.

Helyszíni információk szerint egy szürke, valamint egy taxi Toyota Prius haladt a Lánchídon egymás mögött. A taxi vezetője észlelte, hogy a szürke autó vezetője vélhetően ittas állapotban vezet, ugyanis nem bírta egyenesen tartani a kocsit. Ebből kifolyólag lassított, hogy minél távolabb legyen a szürke autótól.

Ezt követően a szürke Toyota vezetője egy pillanatra áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből, szabályosan érkező Dodge Challenger sportkocsival. Az találkozás következtében a Dodge megpördült, és a másodikként érkező vétlen taxinak ütközött. A vétlen taxi a csattanást követően a Lánchídnak is neki ütközött.

A szürke Prius vezetője esetében a helyszínen végzett alkoholszonda vizsgálata 0,84 egységet mutatott. Őt a rendőrség további vizsgálatra elvitte a helyszínről.

Érdekesség, hogy a helyszínen tartózkodó szemtanúk tudósítónknak elmondták, hogy a balesetet okozó szürke Prius vezetője illegális személyszállítási tevékenységet végzett Budapesten. Többször lehetet látni Pesten esténként. A baleset pillanatában éppen egy fuvart intézett a telefonján, amikor áttért a szemközti sávba.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a Lánchidat. Ebből kifolyólag a 16-os és a 105-ös autóbusz terelve közlekedett (az Erzsébet-hídon keresztül), nem érinti a Széchenyi István tér és a József nádor tér megállót.

Forrás: baleset-info.hu