Ez a három autó a legjobb taxizáshoz – Oroszországban

Ez a három autó a legjobb taxizáshoz – Oroszországban
Megosztom

Közvélemény-kutatást végzett az orosz gdeichto.ru (ggye i sto – mit és hol) portál az orosz taxisok körében arról, mely külföldi autókat tartják a legpraktikusabbaknak a taxizáshoz.  

A szempontok között szerepelt a megbízhatóság, a viszonylag könnyű javíthatóság, az alacsony üzemanyag-fogyasztás és a gazdaságos fenntartási költségek.

Az eredmény meglepetést is hozott. Senki nem számított arra, hogy a külföldi modellek között a Renault Logan bekerül a taxi TOP 3-ba.

A taxisok értékelése szerint munkájukhoz a legalkalmasabb típus és modell a Volkswagen Polo.

Ezen belül is a hatodik generációs, ötajtós modellt tartják a legpraktikusabbnak, a poggyászok kényelmes elhelyezhetősége miatt.

A toplistát vezető modell 1,6 literes motorral, 90 és 110 lóerős teljesítménnyel rendelkezik.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Kia Rio került.

A koreai négyajtós előző generációja ma is nagyon keresett a taxisok körében. Az autó megbízható és kényelmes munkaeszköznek bizonyult, amelynek javítása sem jelent problémát, mivel sok fut belőle, és szinte minden szerviz nagy tapasztalatokkal rendelkezik.  

A Kia Rio erőforrásai az 1,4 és 1,6 literes benzinmotorok. Teljesítményük 100, illetve 123 LE. Mindkettő fut kézi és automata sebességváltóval is.

A harmadik helyre meglepetésre az alacsony költségű francia szuedán, a Renault Logan futott be.

Mostanában a második generációs, ráncfelvarrott változatból fut sok taxiként Oroszországban.

Aki bepillant a motorháztető alá, az az 1,6 literes motor három változatának egyikét láthatja, amelyek teljesítménye 82, 102 és 113 lóerő. Az első kettő kézi sebességváltóval rendelhető, de a legerősebb esetében az automatát preferálják.

A taxisok számára a modell egyik nagy előnye az elődtől örökölt erős futómű. Ilyen felfüggesztéssel a Logan még a lepusztult oroszországi úthálózattól sem ijed meg.  

Forrás: autoszektor.hu