Drágulnak az üzemanyagok – kiderült, mit terveznek a taxisok az árakkal

Drágulnak az üzemanyagok – kiderült, mit terveznek a taxisok az árakkal
Megosztom

Egyelőre biztosan nem változik a fixtarifa az elszálló üzemanyagárak miatt.

Szerdán bruttó két forinttal emelkedett a benzin ára, az egyre magasabb üzemanyagárak miatt pedig számítani lehet arra, hogy a drágulás egyre több szolgáltatás árában megjelenik. A fővárosi taxik alapdíja most egységesen 700 forint, a percdíj 75 forint, a kilométerdíj pedig 300 forint. Időről időre felmerül, hogy változhatnak a fix taxis tarifák Budapesten, de ez most nincs napirenden.

Tavasszal, mint minden évben felülvizsgálják a piaci szereplők a hatósági ár mértékét és ha szükséges, kezdeményezhetik az erre vonatkozó változtatást. Idén is volt az év elején ezzel kapcsolatban egy szakmai egyeztetés a nagyobb szolgáltatók és szakmai érdekképviseletek bevonásával, de a piaci szereplők többsége úgy látta, hogy az újranyitás nem kell hogy feltétlen párhuzamot jelentsen az áremeléssel, ahogy azt sajnos sok szektorban (vendéglátás, alapvető élelmiszer kereskedelem, építőipari szolgáltatások, biztosítások, stb) már tapasztaljuk

– mondta laptársunknak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Hozzátette: a turisták tömeges megjelenésére egyelőre csak várnak.

Forrás: piacesprofit.hu