Taxiban rabolta ki a tizenéves dílert – videó Taxiban rabolta ki a tizenéves dílert – videó

Taxiban rabolta ki a tizenéves dílert – videó Taxiban rabolta ki a tizenéves dílert – videó
Megosztom

A vádlott azzal az ürüggyel találkozott a fiatal sértettel, hogy kábítószert vesz tőle, ehelyett azonban kirabolta. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság első fokon 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint a vádlott férfi 2018. november 30-án az esti órákban, a XIV. kerületi Újvilág utcában találkozott egy akkor 17 éves fiúval, aki kábítószert akart eladni neki.

Beültek a vádlott ismerőse taxijának hátsó ülésére, majd amikor a sértett elővett egy kábítószert tartalmazó borítékot, azt a vádlott kikapta a kezéből, ezután pedig elővett egy lőfegyvernek látszó gáz-riasztó pisztolyt és kirabolta a kiskorút.Kábítószert, pénzt és mobiltelefont vette el tőle.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a bizonyítást lefolytatta, és annak eredményeként a vádlottat váddal egyezően, fegyveresen elkövetett rablás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért őt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 350 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott a 2019 szeptemberében történt elfogása óta letartóztatásban van, amit a bíróság az ítélethirdetést követően, ügyészi indítványra, a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának rendőrei 2019. szeptember 17-én fogták el gödöllői albérletében a 23 éves férfit:

Forrás: infostart.hu