Bíróságon kötött ki a balhés taxisofőr

Bíróságon kötött ki a balhés taxisofőr
Megosztom

Két taxis nézet­eltéréséből bírósági per lett, amelynek a végén a vádlottat jogerősen két évre próbára bocsátották.

A 33 éves taxis nehezményezte egyik vidéken élő kollégájának a munkáját, haragudott rá. A vádlott 2019. december 30-án, nem sokkal éjfél előtt felhívta ismerősét, hogy szeretne beszélni vele. Az érintett megadta lakcímét, ahol a felbőszült taxis rövidesen megjelent hölgy ismerősével. A házból kilépő férfinek meglepődni se maradt ideje, mert haragosa megütötte a fejét és bal vállát, amitől az úttestre esett.

Megpróbáltatása csak ekkor kezdődött igazán, ugyanis vetélytársa rátérdelt a felső testére és megragadta a nyakát. Ilyen testhelyzetben tovább folytatódott a szópárbaj.

A közeli házban lakó egyik férfi meghallotta a kiabálást, kirohant az utcára, majd a vádlottat lehúzta áldozatáról, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök rövidesen megjelentek a helyszínen és kihallgatták az érintetteket.

A büntetlen előéletű, 33 esztendős vádlott a tárgyaláson úgy próbálta beállítani az esetet, hogy a nézeteltérés fordítva történt: őt támadta meg vidéki kollégája – védekezését nem fogadta el a bíróság.

A törvényszék testi sértés vétsége miatt a vádlottat jogerősen két évre próbára bocsátotta.

Forrás: veol.hu