Nem szállít beoltott és maszkos embereket egy amerikai taxicég

Nem szállít beoltott és maszkos embereket egy amerikai taxicég
Megosztom

A vállalat tulajdonosa oltásellenes, az utazás előtt ellenőrzi az utasait, az oltottak pedig nem szállhatnak be.

Nem ülhet be egy amerikai taxicég autóiba olyan személy, aki maszkot visel vagy be van oltva – írja az Insider.

A St. Louisban működő Yo Transportation hadat üzent a vírus elleni védekezésnek, és új cégpolitikát hirdetett. Tulajdonosa, Charlie Bullington a KMOV tévécsatornának nyilatkozott döntéséről, amelyet saját oltásellenes nézeteivel indokolt. A férfi bevallottam konteohívő, és az interneten keringő összeesküvéselméletek győzték meg arról, hogy a vakcina rendkívül veszélyes dolog, a maszkok által pedig különböző kórokozók terjedhetnek.A férfi emiatt minden utasnál előre ellenőrzi, be van-e oltva vagy sem, és ha igen, megtagadja tőle a szolgáltatásait. Ugyanez a helyzet a maszkkal: tilos az arcot eltakaró eszközzel beszállni az autóba.

A cég Google-értékelései közt vannak olyanok, akik osztják Bullington elveit, és örülnek neki, hogy „valaki végre kiáll az alkotmányos jogainkért”. Többen vannak azonban azok, akik felháborodtak az elutasításon, az egyik utas azt írta, hogy miután a szabályok miatt visszamondta az utazást, Bullington oltásellenes propagandával kezdte bombázni üzenetben.

Missouri állam – ahol a taxicég is működik – a delta variáns által leginkább sújtott állam az Egyesült Államokban, emellett pedig a vakcinázás terén ott van a negatív toplista dobogóján – a lakosság csupán 41 százaléka van beoltva. Bullington erre azt nyilatkozta, hogy rendkívül büszke Missouri embereire, amiért ilyen bátran kiállnak az oltás ellen.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu