Az oroszok begyűjtik a taxisok biometrikus adatait

Az oroszok begyűjtik a taxisok biometrikus adatait
Megosztom

Az orosz hatóságok begyűjtik a taxisok és az autómegosztók sofőrjeinek biometrikus adatait – írja az autonews.ru orosz autós szakportál.

Az orosz szakhatóságok már kidolgozták azt a törvényjavaslatot, amely alapján csak olyan sofőrök nyújthatnak személyfuvarozói szolgáltatást, akik előzetesen megadták biometrikus adataikat a közlekedési rendőrségnek.  

A rendelkezés a taxisokra és az autómegosztó cégek sofőrjeire vonatkozik – közölte az Orosz Föderáció Digitális Fejlesztési Minisztériuma.

Amennyiben az orosz törvényhozás jóváhagyja a tervezetet, az új szabályozás 2022. január 1 -jén hatályba lép.

De a dolog itt nem áll meg. A minisztérium azt tervezi, hogy a kötelezettséget kiterjeszti a pénzügyi szektorban dolgozókra, illetve a civil szervezetek tagjaira is.

A moszkvai taxisok tevékenységének ellenőrzésével kapcsolatban nem ez az egyetlen újdonság. Augusztus 14 -től a moszkvai közlekedési hatóság lekérheti minden egyes taxis digitális profilját, ami tartalmazza a járműve adatit, a fuvarjainak számát és irányát valamint a sofőrre vonatkozó alapvető egészségügyi információkat.

A hatóságok szerint az intézkedés célja a baleset számának csökkentése, a fuvarszabályok betartatása, a kötelező orvosi vizsgálat ellenőrzése, valamint a forgalmi engedély nélküli járművek kiszűrése.  

Az utasok adatai nem kerülnek a nyilvántartási rendszerbe. Még.

Forrás: autoszektor.hu