Csak így tovább – Metálosan

Csak így tovább – Metálosan
Megosztom

Elöljáróban csak annyit: Metál papa megpróbált jópofa lenni, lopott tőlünk egy kis címet – semmi baj, örülünk, hogy tetszik -, és mivel folyamatosan a múltkori kollégát vizionálja portálunk mögé, hát ilyen nagyon gyermeteg módon próbál neki, némi plágium segítségével válaszolni. De hát nagyon demokratikusan mi ezt is közreadjuk. Mert miért ne? Nekünk nem fáj az ő vergődése, ám annál több taxisnak igen, mégpedig a kárukra elkövetett ámokfutása. Szóval a kép igaz, #monnyonle, bár azt nem tudjuk, miről. Az az 30-40 tag, amivel büszkélkedhet, nyugodtan megtarthatja vezérürünek.

És akkor jöjjön az édi-bédi önfényező cikkecske sajátjává tett Taxisok világa portáljáról.

A taxizást érintő jogszabályok jelentős részén lehetne és kellene is változtatni. Azonban, ha a jogszabályalkotó előzetesen tájékozódni kíván az adott ágazatban – ez esetben a taxizásban – tevékenykedők problémáiról, gondjairól, elképzeléseiről, meglepődve tapasztalhatja, hogy bizony darázsfészekbe nyúlt.

Egymásnak homlok egyenest ellentmondó érdekek, agresszíven tálalt vélemények javaslatok között kellene eligazodnia, amit többnyire nem is vállalnak az illetékesek, vagy ha mégis, úgy egy idő után feladják és marad minden változtatás nélkül. Amennyiben a taxisoldal próbálkozik javaslatokat tenni, azt már rögtön a „saját térfélről” megtámadják sokszor durván, személyeskedve. Nem a többség, mert az ebbe nem folyik bele, hanem általában egy-egy kisebb, de annál hangosabb csoport. Így pedig nagyon nehéz előbbre jutni. Az OTSZ elnöke – Metál Zoltán – hosszú ideje próbál a hivatalok közötti útvesztőkben eligazodni, és bizonyos változásokat elérni. Az évek során kialakított személyes kapcsolatainak köszönhetően számos területen eredményesen lobbizott a taxisok többsége érdekében. Sok esetben az előbb említett „ellenszélben”.

Most egy olyan javaslatát fogadták el, ami minden taxis életét megkönnyíti majd. Azokét is, akik hosszú ideje próbálják lejáratni.

Lassan 2 éve egy olyan javaslattal kereste meg az  OTSZ elnöke, prof.  Dr. Palkovics László minisztert és dr. Mosóczi László államtitkárt,  ami nagyban megkönnyítené a taxis és személyszállító vállalkozók járműveinek éves vizsgáztatását.

Szinte hihetetlen, de mégis igaz: a javaslat minden fórumon átment, így – információink szerint –  e témakörben hamarosan fontos változást jelentenek majd be.

A hivatalos részletekkel a tájékoztatót követően jelentkezünk.