Már a benzin ára is súrolja a 500 forintot – Újabb emelés jön a héten

Már a benzin ára is súrolja a 500 forintot – Újabb emelés jön a héten
Megosztom

Lassan már hozzászokunk és sajnos egyelőre nem is várható, hogy megfordul a tendencia. Szerdától ismét emelkednek az üzemanyagárak.

A héten már kisebb ütemű volt az olaj árának emelkedése. A Brent olaj hordókénti ára 1%-ot emelkedett, és mostanra 85 dollár alatti szinten (84,84 USD) állt meg. A forint végre nem gyengült a dollárral szemben, sőt, minimális erősödést mutatott, bár az árfolyam még mindig 310 forint körül mozog.

Szerdán a benzin és a gázolaj átlagára is tovább emelkedik. A 95-ös átlagára bruttó 5 forinttal kerül majd többe a hét közepén, a gázolaj esetében az emelkedés mértéke bruttó 7 forint.

Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 496 Ft/liter
  • Gázolaj: 512 Ft/liter

A Goldman Sachs előrejelzése szerint az olaj árának emelkedése nem átmeneti: tartósan magas árak jöhetenek a következő években. A piac rekordmagasságokba emelkedhet 2022 és 2023-ban, ami akár a 100 dolláros olajárat is meghozhatja. Hirdetés

Idén további erősödésre lehet számítani, a Brent olaj ára akár a 90 dolláros szintet is elérheti, ami a hazai üzemanyagárakat is tovább fogja emelni.

Forrás: bpiautosok.hu