Menhelyi kutyáknak segít gazdát találni egy budapesti taxitársaság

Menhelyi kutyáknak segít gazdát találni egy budapesti taxitársaság
Megosztom

Örökbefogadásra váró kutyáknak segít gazdát találni a Főtaxi. Az utasok a taxikban elhelyezett tableteken és a vállalat közösségimédia-felületein ismerkedhetnek meg a Szent Ferenc Állatotthonban élő négylábúakkal.

A taxitársaság nemcsak több millió forint értékű médiafelületet biztosít az állatotthonnak, amellyel segítséget nyújt, hogy a menhelyen élő kutyák minél előbb gazdára találjanak, hanem élelmet, játékokat és tisztítószereket tartalmazó adománycsomagokkal is támogatja az otthont.

A Főtaxi utasai és a vállalat közösségimédia-csatornáját követő állatbarátok az első körben tíz olyan kutyával ismerkedhetnek meg, amelyek közül többen már évek óta várják, hogy igazi otthonuk és gazdájuk lehessen.

Örömmel nyújtunk segítséget a rendkívül fontos és áldozatos munkát végző Szent Ferenc Állatotthonnak és az ott élő kutyáknak. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködésünknek köszönhetően hamar gazdára és igazi otthonra találnak a kutyusok, utasainknak pedig hamarosan újabb örökbe fogadásra váró társaikat mutathatjuk be, akiket természetesen autóinkban is szívesen látunk

– mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A szinte kizárólag adományokból működő Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány 30 éve ad átmeneti vagy végleges otthont az elárvult, olykor testileg-lelkileg sérült kutyáknak. Évente 150-200 négylábúnak segít új gazdát találni. Az állatok – koruktól, nemüktől és egészségügyi állapotuktól függően – csak az alapvető állatorvosi ellátás (például parazita elleni kezelés, védőoltások, mikrochip és ivartalanítás) után kerülnek új gazdához.

(Azt már csak nagyon halkan jegyezzük meg, hogy amint azt egy kommentben olvastuk a facebookon, sokkal hatékonyabb lenne, ha legalább ekkora elánnal az ivartalanítást és a korai állattartási edukációt támogatnák, bár tényszerű, hogy annak hosszútávúak és tartósak a hatásai, így korántsem akkora a marketing- és hírértékük, mint egy ilyen, látványos, ám semmire sem való kampánynak, valamint a financiális előnyei sem azonnaliak. – Szerk.)

Forrás: index.hu; Borítókép: Szent Ferenc Állatotthon