Már több, mint 2600 milliárd forintot ér a Magyarországon is népszerű taxis cég, a Bolt

Már több, mint 2600 milliárd forintot ér a Magyarországon is népszerű taxis cég, a Bolt
Megosztom

(Avagy mi az oka annak, hogy ők törvények és szabályok felett állnak. Mert, ugye, a pénz beszél, a kutyaszar meg táncikál.)

Az észt startup, a Bolt kedden közölte, hogy 628 millió euró friss forrást vont be a Sequoia Capital és a Fidelity Management and Research által vezetett befektetőktől, ezzel a cég értéke már 7,4 milliárd euró.

A Bolt 628 millió euró forrást vont be egy befektetői csoporttól, a tranzakció 7,4 milliárd euróra értékeli a céget. Az észt vállalat legutóbb tavaly augusztusban vont be forrást, azzal a tranzakcióval a Bolzt értékeltsége 4 milliárd euróra emelkedett.

A vállalat elektromos robogó bérlést, autómegosztást és 15 perces élelmiszerszállítási szolgáltatást is kínál, és több mint 100 millió ügyfelet szolgál ki 45 országban és több mint 400 európai és afrikai városban.

„Rendkívül gyorsan bővítjük mind az öt termékcsaládot, fejlesztjük a termékek K+F-jét és új városokban vezetjük be a szolgáltatást” – mondta Markus Villig vezérigazgató a Reutersnek adott interjúban.

Míg az Uber a legnagyobb rivális a fuvarozás terén, a Boltnak az ételkiszállításban olyan versenytársakkal kell szembenéznie, mint a Just Eat Takeaway.com és a DoorDash, amely a Wolt 8 milliárd dolláros felvásárlásával lépett be Európába.

Forrás: portfolio.hu