Valami alakul…

Valami alakul…
Megosztom

Ha megfigyeltétek, minden drágult. Nőttek az árak a boltokban, de minden szolgáltatás is drágább lett, ha tetszik ha nem… Enni muszáj, de étterembe, moziba, színházba járni nem kötelező, ahogyan taxikázni sem. Aki elmegy, tudja, hogy meg kell fizetnie ezeknek az árát. Ha nincs pénz étteremre, főz otthon, ha nincs pénz taxira, megy busszal. Ez elég egyszerű.

Ám jelenleg ott tartunk, hogy a taxi kilométerenkénti ára kevesebb, mint egy BKV menetjegy. Nem sokkal, csak harminc százalékkal. Miközben elszaladtak az árak, a költségek, a taxizás ára 2017 óta változatlan. Öt évvel ezelőtt emeltek rajta nyomorult 20 forintot kilométerenként. Tudja valaki, azóta hány százalékos volt az infláció? Mennyivel kerül többe minden, a taxizáshoz kapcsolódó szolgáltatás? No, és a benzin?

Csak a pesti taxisok vannak beszorulva, mert szent Metálunk azt nyilatkozta: Nem bírná el a társadalom az emelést! Eközben egy közepesen eleresztett külföldi röhög az árakon, a pesti hipszter kölyök meg a hazaútja többszörését issza el az éjszakában, de a taxissal alkudozik. Erre lettek szoktatva, miközben mi szépen lassan éhen halunk.

Mondjuk kijelentését eme fémes szerkezet a vidéki taxisokkal biztos elfelejtette megbeszélni, pedig állítólag „országos” a szentem. Mert ott emeltek, nem is keveset, legalábbis jó pár helyen. Arról már ne is beszéljünk, hogy náluk alapból is magasabb tarifák voltak, de hát Pesttől pár kilométerrel arrébb már biztos elbírja a társadalom az emelést.

Lassan kezdjük azt gondolni, hogy egész Magyarországon Budapest, a főváros a legszegényebb város!

De most valami alakul. Ha részese akarsz lenni, csatlakozz.

https://invite.viber.com/?g2=AQBZUmS7Mqw0ck6nPvAVSw8GtQJN3M0%2Frr0ur%2FyVXzYYSlO8Wx9uryZJebZ%2Fry9s