Boldogságot és pénzt ígér a pécsieknek az új külföldi taxis cég!

Boldogságot és pénzt ígér a pécsieknek az új külföldi taxis cég!
Megosztom

Nincs büdös, bunkó és dohányszagú a taxis, nincs papucs, rövidnadrág és trikó – legalábbis az utasoknak olcsóbb taxizást, a sofőröknek pedig sok- sok pénzt ígérő új pécsi taxis társaságnál. A cég szerint mostantól mindenki boldogabb lesz a városban. A sofőrök átcsábítását már megkezték, a pécsi taxisok szerint csak a külföldi diákok pénzére hajt az észt cég.

Az új taxisok úgy fognak kinézni, mintha skatulyából húzták volna elő őket – legalábbis ez derül ki a cég sofőrszabályzatából.

A barátságos hangnem, a segítőkészség és a pozitív hozzáállás elengedhetetlen részei a szolgáltatásnak. A sofőrnek ápoltnak, a gépjárműnek pedig mindig tiszta állapotban kell lennie a munkavégzés során. Amennyiben olyasfajta panasz érkezik, hogy a sofőr vagy a gépjármű dohányszagú volt, úgy a sofőr azonnali szankcióban részesül.

Az öltözködési etikett szerint kötelező a zárt cipő, egyszínű hosszúnadrág, ing vagy póló viselése. Tilos a rövidnadrág, papucs, szandál, ujjatlan póló, bármiféle sapka vagy fejfedő viselése, kivéve egészségügyi vagy vallási előírás esetén. Szakadt, piszkos, elhanyagolt ruházatban, ápolatlan megjelenés nem megengedett.

A utazástervező alkalmazásuk nem tud pontos árat becsülni.

A pécsi taxisok nem örülnek az új cégnek, amely egy észtországi központú vállalat, több mint 40 ország 200 városában üzemeltet taxikat, rollereket és ételfutárokat. A Budapesten és Debrecenben működő cég a közelmúltban prezentációt tartott több pécsi taxisnak, akik fenntartásokkal kezelik a mesés bevételt ígérő munkát.

“Persze, hogyne, halálra fogják keresni magukat” – viccelődött az egyik pécsi taxitársaság vezetője. A férfi szerint egy jó mese az egész, mert attól, hogy idejön a cég nem lesz több utasa és bevétele sem a 370 pécsi taxisnak.

– Ennél olcsóbban már nem lehet fuvarozni, egyszerűen nem éri meg. Úgy tudom, hogy 600 forintos alapdíjjal és 320 forintos kilométerenkénti tarifával akarnak elindulni és ebből még százalékos jutalékot kell nekik majd fizetnie a sofőrnek – mondta a férfi a Pécs Aktuálnak.

Az új cég csak applikációval dolgozik, telefonon nem lehet őket hívni.

Mi nem látjuk őket szívesen! – szögezte le Kovács József, a pécsi Volán Taxi ügyvezetője, aki szerint a külföldi tehetős diákokra alapoznak, akik már nagy valószínűséggel rendszeresen használják a cég szolgáltatásit saját országukban. Csaknem négyezer külföldi egyetemista tanul Pécsen, ők azok, akik a legtöbbet taxiznak a városban. Egyszer már próbálkoztak Pécsen, de nem tudtak elég sofőrt összeszedni. Hasonló tarifával jönnek, de szerintem náluk sokkal kevesebbet fog keresni egy sofőr.

Ide olyanok fognak elmenni, akiket nem vettek fel egyik társaságba sem, a vasútállomáson, a buszpályaudvarnál vagy a Konzumnál vadásszák le az utasokat. A közlekedési hatóságnál a taxis vizsgákon megjelennek és ott próbálnak meg beszervezni, elvinni embereket. Nekünk nem nagyon van beleszólásunk, mindenki eldöntheti, hogy hol keres pénzt. Mi nem tartunk vissza senkit, aki el akar menni, de senkit sem fogunk visszavenni! – tette hozzá Kovács József.

Az első vidéki város, ahol elindult a cég, Debrecen volt.

– Nekünk konkurenciát jelentenek, annyi, hogy nem kell odamenni dolgozni, mert több költségük lesz, mint eddig. Csak azt lehet ellenük tenni, hogy nem megy át a taxis hozzájuk. Nálunk 300 taxisból már 100 átment hozzájuk, azt mondják, hogy több a munkájuk, de sokkal többet fizetnek. A régi taxisok a diákokat vesztették el, főleg azokat, akik nyitottak az új dolgokra és csak applikációval rendelnek kocsit – mondta a Pécs Aktuálnak a legnagyobb debreceni taxitársaság, a Főnix Taxi ügyvezetője, Tisza Tibor.

Forrás: pecsaktual.hu