Csatát nyertünk, de háborút is fogunk

Csatát nyertünk, de háborút is fogunk
Megosztom

+ videók + galéria

Pedig mi csak dolgozni szeretnénk!

Karácsony Gergely reggeli – szokásosan – Facebookos hisztikéje és a hozzá hű média hazugságai ellenére is több száz taxis jelent meg a mai tüntetésen. Tény, hogy közel sem voltak olyan látványosak, mint a Hősök terén, egy kupacba tömörülve, de a Főpolgármesteri Hivatal környékén minden utcát, minden szabad parkolóhelyet leálltak. Úgy sikerült ezt megvalósítani, hogy bár a rendőrség a bejelentést követően leürítette a területet, meg nem erősített információk szerint a hivatal dolgozói szándékosan minél több helyet elfoglaltak a megállni tilos táblák ellenére. Szóval nem kellene túl nagyot hazudni, hogy az alkalmatlan főpolgi nyugodtabban alhasson és kiheverje a reggeli hisztiposztja alatti negatív kommenteket.

Hogy városunk avatott vezetője mit bírt kiböfögni magából, azt- a kommentekkel együtt Facebook oldalán tudjátok elolvasni. Érdemes.

A „hazudtunk reggel, délben és éjjel” évek óta fülünkben csengő szlogenje visszaköszönt e poszt láttán, ugyanis a kormány nem mostantól engedélyezte a tarifaemelést, hanem annak eleddig sem volt semmiféle akadálya, pusztán a Városháza busásan megfizetett jogászai, kommunikációs munkatársai és számos alpolgármestere képtelen volt a vonatkozó kormányrendelet egyszerű és észszerű értelmezésére, szemben pár mezei taxissal.

A fegyelmezetten és rendben zajló demonstráció során a taxisok megbízott képviselője az ITM levelét átadta Kiss Ambrus főpolgármester helyettesnek, hátha az segít a kormányrendelet értelmezésében, és a tarifatárgyalások haladásában, majd ez utóbbi számára némileg kényelmetlen eszmecserét folytattak a jelenlegi helyzetről.

Azt jelezték a szervezők, hogy bár remélték, nem egy lépcsőházban kell tárgyalniuk, de a főpolgármester helyettes kizárólag egy ember számára biztosította volna az irodai megbeszélés körülményeit, a sajtó teljes kizárásával, ezt pedig a szóvivő ebben a formában nem vállalta, hiszen szlogenjük a transzparencia. (Mivel a Facebook taxis csoportjaiban kering egy „kisherceg”, vagy egyéb főúri titulusú jelentéktelen valaki, az ő kedvéért értelmezzük fenti idegen szót: transzparencia = átlátszóság, átláthatóság. Mondjuk e szó jelentésével a főpolgármesteri hivatal is ismerkedhetne.)

Igazán kínossá akkor vált az egész, amikor a kapubejáróba tömörült taxisok különféle feliratokat tartalmazó papírokat emeltek fel és mutatták a főpolgármester helyettes felé, jelezve véleményüket.

A beszélgetés végeztével egy lélegzetvételnyi idő sem telt el, már meg is érkezett a meghívó a március elsejei tarifa tárgyalásra, egyenesen a BKK-tól. Ezzel kapcsolatban lesz még pár meccs, ugyanis ezen meghívón egyetlen név szerepel és ezt a szervezők (így, többes számban) elfogadhatatlannak tartják, hiszen ők több száz taxist képviselnek és komplett számításokkal készültek.

Egyszóval: komoly meccs áll még előttünk, de győzni fogunk.

U.I.: Itt a ma esti tévés videó is a témáról. Kb. az ötödik percig kell előretekerni.