Menekültek a határnál

Menekültek a határnál
Megosztom

A Migration Aid nevű, 2015-ben elhíresült szervezet nekiment a taxisoknak. Reagáltunk posztjukra. Mi elhisszük, hogy baromi rossz lehet a hét évvel ezelőtti hírnév után most azzal szembesülni, hogy a kormány beelőzte őket, így nem jut annyi leeső, de kérjük, ne a „taxisok” – így egy kalap alá véve mindenkit – farkával verjék a csalánt.

Posztjukból a varosikurir.hu az alábbi cikket rittyentette, persze a taxisok megkérdezése nélkül. Mondjuk, jobb is, ha Metált nem kérdezgetik, mert még ebben a helyzetben is csak a szart verné habosabbra.

Megjelentek a határ magyar oldalán a háború taxis-hiénái – Segíthetnek az önkéntes sofőrök!

Az ukrán-magyar határon megnövekedett menekültáradattal egyidőben megérkeztek a taxis hiénák is. A Migration Ad nevű civil szervezet szerint a vannak olyan mezítlábas taxisok, akik 150 ezer forintért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre.

15 ezer forint pár kilométerért

A Segítségnyújtás (Ukrajna) nevű Facebook csoportban is azt írta egy kárpátaljai magyar, hogy az egyik fiatal fiút, aki a sorozás elől menekült el Ukrajnából egyedül, egy taxis pár 10 kilométert vitte, majd a fuvarért 15 ezer forintot kért.

Önkéntes sofőröket keresnek

A Migration Aid szeretne ehhez egy alternatívát nyújtani, főleg azoknak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Emiatt nagy kapacitású (7-9 fő) gépkocsikat keresnek (sofőrrel), akik akár a helyi vonatállomásra, akár Budapestre tudnak szállítani embereket.

Beszállnak az üzemanyagköltségbe
Feltölthető (prepaid) üzemanyagkártyákat gyűjtünk, hogy a szállítást felajánlóknak be tudjunk szállni az üzemanyag költségeibe. Ezeket egyelőre Budapesten lehet leadni.

Leépítették a menekültügyi rendszert

A szervezet azt írja, hogy egyre több ukrán menekültnek nincs szállása. A magyar menekültügyi rendszer kapacitásait az elmúlt években politikai megfontolásból szinte teljesen leépítették, nincs elég befogadó állomás.