Ezért volt a hatalmas dugó szombaton – taxis kontra bérautó a Nyugatinál

Ezért volt a hatalmas dugó szombaton – taxis kontra bérautó a Nyugatinál
Megosztom

Fura baleset történt a verőfényes napsütésben a Nyugati pályaudvarnál szombat délután. A karambolózók kisebb sérülésekkel megúszták az ütközést.

Külföldiek helyismeret nélkül

Egy autómegosztós elektromos Volkswagen e-up haladt az 5. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér felé. Az autóban három külföldi személy utazott, a fiatal férfi sofőr és két fiatal női utasa.

A metrópótló sávja kavart be

A csomóponthoz érve a vezető egy kissé félreértett valamit, ugyanis a metrópótló buszoknak kijelölt korridoron hajtott tovább, ahova a civil forgalomnak tilos a behajtás.

És még tilos is volt

Ráadásul a buszoknak épp tilosat jelzett a lámpa. Nem is sikerült áthaladnia a kereszteződésen, a Nagykörúton az Oktogon irányából zöldön érkező Suzuki S-Cross taxi fékezés nélkül a Volkswagen jobb oldalába rohant.

Röpült más is

Az erőteljes becsapódás hatására a két autó egy járdaszigetre sodródott, ahol a Volkswagen kidöntötte a jelzőlámpa és a jelzőtáblák tartóoszlopát is. https://3myad.com/buk_adb_contentb_rota2.html

A baleset

BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Nem volt bekapcsolva az öve

A taxit vezető középkorú hölgy nem használta a biztonsági övét, a lábán sérült meg, de végül a mentők hosszas rábeszélése ellenére a helyszínen maradt, utasa pedig egy másik taxival utazott tovább.

Az utas tovább ment

A vétkes sofőr és utasai nem sérültek meg a karambol során. Minden részvevő saját erőből ki tudott szállni a két roncsból, így a fővárosi hivatásos tűzoltóknak végül csak a Suzukit kellett áramtalanítani.

Forrás: kekvillogo.hu