Az ételfutár az új taxis

Az ételfutár az új taxis
Megosztom

Szerk.: én ebben nem lennék annyira biztos, de jöjjön a hang.hu cikke

Bátor kormányunk – százharmincöt nem kevésbé bátor ember támogatásával a Parlamentben – megszívatott pár százezer katást, de kihagyta belőle a taxisokat. Ezek szerint még a legbátrabbak is félnek tőlük: élénken él a fejekben a taxisblokád emléke. A műkörmösök, fodrászok, fordítók, korrektorok, kellékesek, világosítók, újságírók és egyéb (kis)vállalkozók nem olyan szervezettek, és nem tudnak egységesen fellépni, gondolták a törvényhozók, ezzel ravaszul egymás ellen is hergelve a társadalom egyes rétegeit.

Nem számoltak viszont azzal, hogy időközben megváltozott a világ, és erre a koronavírus-járvány is jelentősen rásegített, kinevelve egy (nagy)városi jelenséget, a motoros- és biciklis ételfutárok egyre jelentősebb táborát. Ők roppant mobilisak, a legnagyobb dugóban is tudnak haladni a járműveikkel. És nagyon sokan közülük katáztak, így meglehetősen dühösek a 24 óra alatt átvert új törvény miatt.

Szerda délután a tüntetéseken dolgoztam és az esti lapzárta miatt tartottam vissza a szerkesztőségbe, amikor az úton az előttem tekerő három futár összenézett, és a forgalmas Andrássy–Bajcsy kereszteződés kellős közepén ledobták a kerékpárjaikat. Én még éppen átfértem mellettük, amikor azonnal csatlakozott hozzájuk pár arra járó ételfutár, lebénítva az egész forgalmat.

A futár az új taxis. Hatékonyak, mobilisak, elszántak – ha rendesen meg is szervezik magukat, bajban lehet a kormány.