Elhatárolódás!

Elhatárolódás!
Megosztom

Az MMM, azaz a Márky-Zay-Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom: Demokráciát! Jogállamot! Kormányváltást! címmel, giga-mega tüntetést hirdetett a Kossuth térre, melyre eleddig alig 600 ember jelezte részvételét. Az esemény leírása szerint „az esemény első blokkjában független, hiteles szakértők beszédeit” hallgathatják meg a résztvevők. Ezek egyike lenne az a már rég nem hiteles és ennél még régebben nem független Horváth Pál aki bár igazolni sosem tudta és akarta, de állítása szerint több ezer taxist képvisel, valamint saját magát az egykori nagy taxis blokád főszervezőjének aposztrofálja.

A Nemzeti szakszervezet már nyilatkozatban határolódott el a rendezvénytől.

Megkérdeztük a tarifa tárgyalásokon megjelent valóban szakmai szervezetek képviselőit, taxisokat, valamint az egykori taxis blokád valódi szervezőit, akik az alábbiakat nyilatkozták.

A taxisok igen heterogén csoportosulás, így politikai hovatartozásuk és szimpátiájuk egyénenként eltérő. Szakmai kérdésekben sem a dolgozó neme, sem vallási, politikai hovatartozása, sem pedig nemi identitása nem lehet mérvadó. Egyetlen, taxisok által szervezett tüntetés, demonstráció sem tűrte meg soraiban a pártpolitikát. Ugyanígy soha nem tűrték meg maguk között a szakmai kérdések vagy viták okán a hátukon felkapaszkodni vágyó, nem mellesleg minimális támogatottsággal bíró „politikusokat”. Ezen nem is kívánnak változtatni.

Tekintettel arra, hogy a holnapi rendezvényen Horváth Pál különféle 1%-os pártocskák és NGO képviselők társaságában kíván általa vélelmezett „szakmai” kérdésekről nyilatkozni, így felszólalásától fent jelzett szervezetek és személyek teljes mértékben már előre elhatárolódnak.

Teszik ezt különös tekintettel arra, hogy Horváth Pál ismételten és sokadjára is pofán köpte a taxisokat és a taxis szervezeteket, ugyanis korábbi ígéretei ellenére velük semmiféle egyeztetést, megbeszélést felszólalásával kapcsolatosan nem folytatott, és olybá tűnik, hogy az „érdekképviseleti tevékenységből” sem óhajt – ígéretei ellenére sem – kivonulni, pontosabban az általa annak aposztrofált ámokfutást és hisztérikus, nagybetűs ordibálást abbahagyni nem hajlandó.

És csak mutatjuk, milyen szellemi és erkölcsi színvonalon vannak ezek a csodás, összellenzéki tüntetéskék. Ehhez a drogos csürhéhez akar HP csatlakozni a ti nevetekben. De azt se felejtsétek el, hogy a májusi tarifaemelés sem valósult volna meg, és jelenleg is még a tárgyalások folynának, ha Horváth Pál nézetei és szemlélete domináltak volna.