„Helyet cserélt valakivel, aki önszántából elvitte volna a balhét” – menekülni akart a Blaháról a balesetet okozó taxis

„Helyet cserélt valakivel, aki önszántából elvitte volna a balhét” – menekülni akart a Blaháról a balesetet okozó taxis
Megosztom

Közlekedési baleset történt a VIII. kerületi Blaha Lujza téren. A taxi sofőrjét már többször is eltiltották a vezetéstől.

Ahogy arról lapunk is hírt adott, dec 29-én késő délután összeütközött két személyautó Budapest VIII. kerületében, a Blaha Lujza téren. A fekete BMW-t vezető fiatal hölgy sokkot kapott, a taxi sofőrje pedig ezt kihasználva elmenekült a helyszínről. Később kiderült: a taxist többször is eltiltották a vezetéstől és félt a következményektől, ezért inkább menekülőre fogta. Mindezek ellenére nem sikerült megúsznia a történteket, a rendőrök előállították.

Karambol miatt állt a forgalom tegnap délután Budapest belvárosában. Egy fekete BMW és egy taxi ütközött össze a Blaha Lujza téri kereszteződésben. Lapunknak egy szemtanú mesélte el, hogyan is történt az eset.

Én épp a buszmegállóban vártam, amikor hatalmas csattanást hallottam. Egészségügyi dolgozóként azonnal elindultam a hang irányába, abban reménykedve, hogy senkinek sem esett baja. Akkor láttam, hogy mi történt. Azonnal odamentem és megkérdeztem mindenki rendben van-e, majd hívtam a hivatalos szerveket.

– kezdte el mesélni lapunknak Hurubán Richárd.

A BMW 24 éves női sofőrje éppen a körúton közlekedett a Wesselényi utca felé, de sajnos beragadt a kereszteződésben. A taxis pedig a Rákóczi úton haladt a Keleti pályaudvar felé, amikor teljes erővel belehajtott a fekete autóba.

„A fiatal lány nagyon megijedt, megnyugtattam aztán mondtam mindkettőjüknek, hogy maradjanak a helyszínen. Később láttam, hogy a taxis srác telefonál valakivel, majd egyszer csak eltűnt” – folytatta.

Nem sokkal később megérkezett a rendőrség is a helyszínre, ekkora viszont már egy másik férfi vette át a korábban telefonáló taxis szerepét.

Helyet cserélt valakivel, aki önszántából elvitte volna a balhét a pasas helyett. Viszont többen is láttuk, hogy ki vezette a taxit, ezért ez a kis trükk értelmét vesztette.

– részletezte.

Mint azt később megtudtuk, a taxisofőr nevelőapja jelent meg a helyszínen, hogy vállalja a következményeket a balesetért nevelt fia helyett. A rendőrök azonban hamar előkerítették az igazi tettest.

Kiderült, hogy kétszer is eltiltották a fiatalembert a vezetéstől. Gondolom pont emiatt menekült, nem akarta, hogy elkapják.

– mondta.

Végül mindkét autót elszállították és újra megindult a közlekedés a Blaha Lujza téren. A fiatal taxisofőrt pedig a rendőrök előállították.

(metropol.hu)