Asszisztáló hatóságok: továbbra is a Max Taxi uralja a főváros nagy forgalmú taxiállomásait

Asszisztáló hatóságok: továbbra is a Max Taxi uralja a főváros nagy forgalmú taxiállomásait
Megosztom

A Privatkopo.hu az elmúlt hónapokban több alkalommal beszámolt arról, hogy a budapesti székhelyű Max Taxi neve és logója alatt személyszállítást végző sofőrök korábban erőszakos eszközök igénybe vételével foglalták el, és „sajátították ki” az Erzsébet téri, a Széchenyi István téri, valamint a Nagymező utcai taxiállomásokat. A bűnügyi portál munkatársai a hétvégén meglátogatták a nevezett drosztokat, hogy képet kapjanak arról, változott-e valami a korábbi állapotokhoz képest.

A Privatkopo.hu az elmúlt hónapokban több cikkben is foglalkozott a fővárosi éjszakai életben tapasztalt visszaélésekkel, bűncselekmények gyanúját felvető anomáliákkal. Így például azzal, hogy több – a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által üzemeltetett – nagy forgalmú taxiállomás felett a Max Taxi nevű társasághoz tartozó sofőrök vették át az uralmat – fizikai erőszak kilátásba helyezésével, valamint kiváló rendőrségi kapcsolataikkal fenyegetve más taxi társaságok gépkocsivezetőit.

A hétvégén a bűnügyi portál munkatársai meglátogatták a Max Taxi által „kisajátított” Erzsébet téri, a Széchenyi István téri, valamint a Nagymező utcai drosztokat.

A korábban tapasztalt helyzet nem változott, az illetékes hatóságok semmit nem tettek az elmúlt hónapokban a jogellenes állapotok felszámolása érdekében, a szóban forgó drosztokon továbbra is kizárólag a Max Taxi gépjárművei szolgáltatnak, más taxi társasághoz tartozó autókat nem engednek megjelenni a taxiállomásokon.

A Privatkopo.hu ismert budapesti taxi társaságok munkatársait kérdezte a fennálló, a szabad piaci versenyt korlátozó állapotokról. A nevük elhallgatását kérő sofőrök elmondták, a szóban forgó taxiállomásokat továbbra is a Max Taxi uralja, a társaság neve és logója alatt tevékenykedő sofőrök fizikai erőszak kilátásba helyezésével és a cég tulajdonosai által ápolt – állítólagos – kitűnő rendőrségi és BKK-s kapcsolatokkal fenyegetőzve akadályozzák meg, hogy a drosztokról más társaság gépkocsivezetői szolgáltatást végezzenek. Szinte mindegyik forrás szájából elhangzott Erdei László, valamint Gajár László neve, mint akik biztosítják a Max Taxi embereinek „védelmét”. (Erdei őrzővédői látják el több belvárosi éjszakai szórakozóhely – például: Kraft, BOB Budapest, BadGirlz – biztonsági feladatait is.) Rendőrségi és/vagy BKK fellépésről egyik informátor sem tudott beszámolni.

Úgy tudni, eddig a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sem indított vizsgálatot a Max Taxival szemben a gazdasági versenyt korlátozó piaci magatartása miatt.

A taxisfronton fennálló vadnyugati állapotok konzerválódni látszanak – a tehetetlen hatóságok asszisztálásával.

(folytatjuk)

Forrás: Privátkopó 2016.