Taxisnak álcázott cigánybűnözők fosztogatják a külföldieket Budapesten

Taxisnak álcázott cigánybűnözők fosztogatják a külföldieket Budapesten
Megosztom

Áldatlan állapotok uralkodnak a Budapest VII. kerületi Akácfa utcában: az Instant Club nevű szórakozóhely környékét olyan cigány származású „taxisok” lepték el, akik gusztustalanul „lerabolják” az utasokat, kábítószert terjesztenek, kifosztják az erősen ittas külföldieket. Az általuk használt gépkocsik jelentős része olyan vállalkozások tulajdonát képezik, amelyek nem rendelkeznek személytaxi-szolgáltatás végzésére feljogosító engedéllyel, míg a sofőrök többsége nem vett részt a személytaxis személyszállító alapképesítési szaktanfolyamon – tudta meg a Privatkopo.hu.

A bűnügyi portál több forrásból úgy értesült, hogy cigány származású „taxisok” szállták meg a Budapest VII. kerületi Instant Club nevű szórakozóhely, valamint a Kazinczy utcában található Szimpla Kert romkocsma környékét. A sofőrök jellemzően büntetett előéletűek – vannak közöttük, akik rablásért, mások kábítószer-terjesztés, valamint prostitúcióra kényszerítés miatt ültek börtönben, de akadnak olyanok is, akik embert öltek -, ugyanis, bármilyen hihetetlenül hangzik, de a taxizáshoz már nem szükséges a „tiszta” erkölcsi bizonyítvány bemutatása. A büntetés-végrehajtási intézetekben egymásnak adják a tanácsot a cigány elítéltek: „Tezsvírem, menjél taxizni, és meglátod, a rendőrök békén fognak hagyni!”

Sokan a taxi volánja mögé ülve sem hagynak fel a bűnöző életmóddal, a pénzszerzés könnyebb formáját választják: gusztustalanul „lerabolják” a szórakozóhelyekről távozó, erősen ittas külföldieket. Egy-egy fuvarért általában 50-70-80 ezer forintot kérnek, de olyan is előfordult, hogy 1000 eurót vettek el az alkoholmámorban úszó turistától. Ezek a hiénák – taxisnyelven: „gurulós cigányok” – szinte soha nem kapcsolják be a taxiórát, fix tarifáért fuvaroznak, a felső határ gyakorlatilag a csillagos ég. És ez a finomabb formája az utasok megkopasztásának.

A durvább: a kifosztás. A részeg külföldieket rábeszélik a környéken flangáló – ugyancsak cigány – prostituáltak valamelyikére, aki beül az utas mellé, simogatni kezdi, majd a taxis olcsó drogot – ami inkább nevezhető szemétnek – kínál a prédának. Aki elfogadja azt, rövid időn belül egy parkban „végzi”, öntudatlan állapotban, az értékeitől (készpénz, ékszerek, óra, bankkártya) megszabadítva. Az áldozat – magához térve – persze nem emlékszik semmire, örül, hogy él.

Az autókat, amelyekkel a „gurulós cigányok” utasokat szállítanak, inkább lehetne romhalmaznak nevezni, mint taxinak. Több tucatra tehető azon gépjárművek száma, amelyek nem rendelkeznek taxi engedélykivonattal, ugyanis olyan, közterheket nem fizető, „rogyjunk össze” vállalkozásoktól bérlik azokat, amelyek nincsenek birtokában a személytaxi-szolgáltatás végzésére feljogosító engedélynek. Nem túlzás: rovott múltú, írni és olvasni alig tudó, személytaxis személyszállító alapképesítési szaktanfolyamon sosem látott cigányok sárga színűre festett „pizza futár” személyautókkal is taxiznak Budapesten – nem háborgatja őket senki. Sem a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), sem a rendőrség, sem az adóhivatal. A taxisnak álcázott cigánybűnözők száma pedig egyre nő. Már nem csak „független szolgáltatóként” vadásznak a pénzes turistákra, hanem egyes taxitársaságok logója alatt is.

A közelmúltban a politikusok közül többen azzal is magyarázták a hajléktalanok eltávolítását a közterületekről, hogy zavarja a hazánkba látogató turistákat az elhanyagolt külsejű, koszos, büdös, kolduló fedél nélküliek látványa.

Úgy tűnik, a döntéshozók ingerküszöbét még nem érte el az utasokat megkárosító, fosztogató, drogterjesztő, börtönviselt taxisok „munkálkodása”, noha ők rombolják csak igazán Magyarország – és azon belül Budapest – jó hírét.

(folytatjuk)

Forrás: Privátkopó 2018.