Aggódjunk metállal az ország „imidzsért”-

Aggódjunk metállal az ország „imidzsért”-
Megosztom

avagy indul a Sziget Fesztivál 2019.

Fene se gondolta volna valaha lesz téma, ahol egy platformon leszünk, de megéltük ezt is. Vagy nem?

A jó metál elvtárs folyamatosan az országimázsért aggódja tele a tévé, a sajtó erre hivatott oldalait. Már csak úgy taxi fronton végzi ezen ténykedését.

Cseppet sem foglalkozik ama apró ténnyel, hogy Európa Bangkokja lettünk, hírét viszik ennek szerte a nagyvilágban. Aki nem tudja miről beszélünk, tegyen egy rövid sétát bármely hétvégi éjszakán a belvárosban, annak is a bulinegyednek nevezett részében. Olcsó pia, olcsó drog, olcsó lányok garmadája áll a külhoni fiatalok, turisták és legénybúcsúsok rendelkezésére.

Ámde kezdődik a Sziget Fesztivál 2019. A téma iránt érdeklődők talán még emlékeznek a pár évvel ezelőtti eseményre, amikor is az Ozora „fesztivál” – némi szervezési baki kapcsán – egybe esett a Szigettel. Gerendai úr tajtékzott, az utolsó pillanatig kérdéses volt, hagyják-e megrendezni Ozorát. Végül aztán hagyták.

Évek óta senkit sem zavar, hogy az elhíresült Ozora Európa legnagyobb drogos fesztiváljává nőtte ki magát, mindez nyílt titok. Ebben az aspektusban több mint érdekes volt Gerendai úr mélységes aggódása a vendégkörért, azaz pontosan tudja a szentem, hogy ugyanaz a drogos bagázs eljár mind a két „kulturális” eseményre. De legalább már van drog, terhesség és nemi betegség megelőző, felvilágosító sátor a rendezvényen.

No de nézzük a Sziget Fesztivál imázsépítő erejét. Sztár fellépők playbackes botrányai, környezet kímélő szeméthalmok, hatékony drograzziák, körözött bűnözők lehalászása, stb. Ebbe száll be – évek óta – fő udvari szállítóként a metál elvtárs által képviselt City taxi, no meg új színfoltként idén a Főtaxi is. Csak úgy, patyolat autókkal, ügyvédeket megszégyenítő öltönyökben pompázó sofőrökkel. Jó is az, amikor a részeg és/vagy a bedrogozott kiscsávó a nett kis öltönyt, meg a tiszta kocsit okádja telibe, persze szigorúan a 300 forintos kilométer árért. Belefér az, nemde?

Persze a Szigetet jellemző kaotikus kuplerájra, a várost elözönlő emberi és nem emberi szeméthalomra még nem találtunk ország imázsáért aggódó metál nyilatkozatot. Hiába no, a pénz nagy úr. Már ha a saját bevételeikről van szó, mert persze jó hiénák módjára biztosítják maguknak a kizárólagosságot. Teszik ezt csakúgy, mint a hétvégén véget ért Forma 1-en a másik fuvarkufár csapat csatlósai.

Mondjuk az már tényleg nem taxis probléma, hogy évekre visszamenőleg több kerület lakói jegyvásárlás nélkül is élvezhetik éjszakánként a változatos programokat. Csak úgy, az imázs jegyében. Jó érzésű emberke még átutazás szintjén sem érinti a kerületet, nagyjából bő egy hétig. Aki pedig ott lakik, élni nem tud, maximum elmenekülni. De erre nem biztosít keretet a szervező csapat.

Persze előre borítékolhatjuk azt is, ha valami taxis esemény történik (mert történni fog), az csak és kizárólag a piszkos hiénák által elkövetett cselekmény lesz. A taxi rendelet körül bábáskodó okosok nézetei szerint egy piacgazdaságban nem a kereslet befolyásolja az árakat, hanem a főpolgármesteri hivatal nagy vízfeje. Úgyhogy rohangálj taxis, az éhbéres 300/km díjért, mert sok lesz az ellenőr. Mondjuk, ha elég csendben csinálják a gazdaságpolitikát, akkor nem a kizárólagoséknál. Csak úgy hagyományosan!

Taxis Tivadar