Számolj kalkulátorral

Számolj kalkulátorral
Megosztom

Megnéztük, hogyan működnek az egyes taxis társaságok menetdíj kalkulációi. A XIII. kerületi Fiastyúk utcából szerettünk volna a XI. Fehérvári útra utazni. Még jó, hogy magyarul beszélünk, mert egy külföldi cserediák, vagy Szigetes Airb’n’b kölyök már feladta volna a küzdelmet a cím(ek) beírásakor. No de nézzük az eredményeket.

A Főtaxi 4.117 forintos árat adott, 11,8 km-re számolta az utat, a térkép mutatta az útvonalat. A cím beírása sem jelentett sok gondot.

A 6*6 taxinál már gond volt a címmel, egyszerűen nem ismeri fel a program, hibát jelez. Próbálkoztunk a környező házszámokkal, de az sem tetszett neki, így nem kaptunk árajánlatot.

A Taxi4-nél már 15,3 km volt a legideálisabbnak vélt útvonal, ezért 5.443,- forintot számoltak, a térkép mutatta az útvonalat. A kalkulátor tetején ott fityeg a felirat: ” A menetdíjszámítás „Címjavaslat” funkciója átmenetileg nem üzemel!

A Budapest Taxinál már a célcímet sem lehetett beírni, egyszerűen az indulási cím akármilyen formátumú bepötyögése után még továbblépni sem enged.

A Taxi Plusnál ugyan be lehetett írni a címeket, de a „számol” gombot hiába nyomkodtuk, semmi nem történt.

Megnéztük a hirdetett kiszamolo.com weboldalt is, mely így hirdeti magát:
” Nálunk függetlenül attól, hogy City Taxi, 6×6 Taxi, Főtaxi, Budapest Taxi, Taxi4 vagy egyéb társaság a kiválasztott fuvarozó, könnyedén kiszámolhatod a becsült viteldíjat és menetidőt. Kalkulátorunk a legfrissebb jogszabályok alapján, a 2018. július 1-jétől érvényes alapdíjjal, kilométerdíjjal és percenkénti várakozási díjjal számol. ”
Náluk a 15,3 km-es útra 7348.75 forintos viteldíj jött ki.

Ha már lúd, legyem kövér alapon rápróbáltunk a reptéri címre is, XIII. kerületi indulással. Már csak azért is, mert rutinosan a legtöbb kalkulátor élből a repteret ajánlja fel, minden egyéb címet be kell pötyögni.

Nos, a TaxiPlusnál ugyanúgy jártunk, hiába nyomkorásztuk a „számol” gombot, se kép, se hang nem volt. A Budapest Taxinál reménykedtünk, hátha a reptér megcsillantása valami eredményt dob, de ezt sem engedte beírni, pedig eskü, a JavaScript tökéletes a gépünkön. A Taxi4 erre a távra 22.91 km-t számolt, 40 percet és 7.801,- Ft díjat. A 6*6-nál ugyanúgy nyafogás volt a célállomás címével, hiába nyomtunk rá az előrelátóan odabiggyesztett ” Liszt Ferenc Airport 2-re ” feliratra, nem volt hajlandó felismerni. A Főtaxi 24 Km távot számolt, 7.909,- forint ellenében. Itt is megnéztük a kiszamolo.com oldalt, ahol 25.23 km távot 35.88 perc menetidő alatt 10.960,- forint ellenében tehettük volna meg.

Még jó, hogy amúgy Budapesten teljesen egységes nem csak a taxik színe, de a tarifája is, bztis azért van a 2-3 kilométeres eltéréseknél ilyen sok eltérés. Vagy nem?

Taxis Terka