Belgrádban a taxis…

Belgrádban a taxis…
Megosztom

Jó ideje tiltakoznak a belgrádi taxisok. Valahogy nekik megy, hogy kifejezzék elégedetlenségüket. Itthon, Budapesten feltehetőleg minden nagyon jó, minden nagyon szép és minden a legnagyobb rendben van, mert itt még sztrájk közben is páran elmentek megkeresni a kiflivégre valót is.

A belgrádi taxiegyesületek a CarGo rendszerében utasszállítással foglalkozó fuvarozók ellen tiltakoznak. Elmondásuk szerint ezek miatt jelentősen megcsappant a forgalmuk, azaz taxisaik bevételtől esnek el. A taxisok az államvezetést hibáztatják, azzal az indoklással, hogy a személyszállítást szabályozó törvény értelmében a CarGo nem foglalkozhatna fuvarozással. Mint elmondták, nem értik, hogy az állam miért nem tartatja be saját törvényeit. Másrészről a CarGo illetékesei azt mondják, hogy nem törvényt szegnek, hanem kihasználják a törvényben meglévő joghézagokat.

„A Blic napilap értesülései szerint Aleksandar Vučić államfő a délután folyamán felkeresi a belgrádi közlekedést hetek óta megbénító taxisokat, hogy jobb belátásra bírja őket, azaz rábeszélje őket a tiltakozás ezen formájának a beszüntetésére. A Blic tudni véli, hogy Vučić javaslatokkal érkezik a taxisokhoz. ” – ezt írta a Magyar Szó tegnap.

Ma pedig: „A taxisok, akik már tizenkét napja blokád alatt tartják a szerb fővárost, kedden, miután tárgyaltak Aleksandar Vučić államfővel, úgy döntöttek, abbahagyják a tiltakozást.
A Blic értesülései szerint nehéz megbeszélésen vannak túl, mely mintegy két órán át tartott.
Aleksandar Bijelić, a taxisok egyik képviselője újságíróknak azt mondta, hogy a tárgyaláson megállapítást nyert, hogy mi a probléma és arról is megegyezés született, hogy az állam szigorúan fogja alkalmazni a törvényeket azokkal szemben, akik a személyszállítást illegálisan végzik.
Amennyiben az állam nem tartja tiszteletben a megállapodást, Bijelić kilátásba helyezte, hogy még többen fognak tiltakozni. A taxisok képviselője a polgároktól is elnézést kért, amiért a tiltakozás fennakadásokat okozott.”