Leáldozóban Nagy Elek csillaga?

Leáldozóban Nagy Elek csillaga?
Megosztom

Kormánypárti politikusok szerint frissítésre, új arcokra van szükség a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.

2020. március végéig szól a megbízatása a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara választott tisztségviselőinek. A Privatkopo.hu értesülése szerint a háttérben már megkezdődtek a szervezkedések a jelenlegi elnök, a Főtaxi és a BÁV tulajdonosa, Nagy Elek (és támogatói) kiszorítása érdekében. Úgy tudni, kormánypárti körökben egyre erősödik az a vélemény, hogy rendet kell tenni a BKIK-ban, amelyhez fiatal, lendületes, új arcokra van szükség a kamara vezetésében.

„Nagy Elek már nem számít tényezőnek a párt gazdasági szegmensében” – vélekedtek szinte egybehangzóan a bűnügyi portál által megkérdezett kormánypárti politikusok, akik szerint frissítésre van szükség az elkényelmesedett  Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál, és a jövő szerintük nem a „megkopott”, „lendületét vesztett”, „korosodó” jelenlegi elnöké.

Nagy kegyvesztettségére utalhat, hogy a kormánypárti médiában jó ideje nem jelenik meg a neve, arcát nem mutatják a fideszes kötődésű televíziókban, még akkor sem, ha olyan BKIK rendezvényekről számolnak be, amelyeken Nagy Elek is jelen van.

A bűnügyi portál forrásai szerint Nagy csillagának közeli leáldozását vetítheti előre az is, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2019. augusztus 9-én érvénytelenítette az egy hónappal korábban, július 2. napján közzétett, „Fuvarszervezési szolgáltatás/taxiszolgáltatás” elnevezésű, két évre szóló, nettó 500 millió forint értékű tenderfelhívását, amelyet iparági szereplők véleménye szerint olyan paraméterekkel írtak ki, amelyek egyértelműen a Főtaxinak kedveztek, és új közbeszerzési eljárást hirdetett meg – az abban rögzített elvárások viszont már a 6×6 Taxi sikerét sejtetik.

2020-ben lejár a Budapest Airport és a Főtaxi között 5 évvel ezelőtt létrejött szerződés, amely alapján a Nagy Elek érdekeltségébe tartozó cég a hivatalos szállítója a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető külföldi tulajdonú gazdasági társaságnak. A közelmúltban ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek úgy vélik, hogy a Budapest Airport és a Főtaxi között 2015-ben született szerződés nem felel meg a 31/2013. (Fővárosi Önkormányzat) rendeletben foglalt előírásoknak. A hírek szerint több taxis társaság is arra készül, hogy az ügy kivizsgálását kéri az új főpolgármestertől, Karácsony Gergelytől.

Közben arról hallani, hogy Nagy Elek cégbirodalma egyre nagyobb anyagi gondokkal küzd, amelynek egyik lehetséges következménye az lehet, hogy a nagyvállalkozó előbb-utóbb kénytelen lesz értékesíteni a Főtaxit. Nem elképzelhetetlen, hogy bizonyos kormánypárti gazdasági körök Nagy pénzügyi „kivéreztetésén” munkálkodnak.

(folytatjuk)

forrás: Privátkopó