Megvonták az Uber engedélyét Londonban

Megvonták az Uber engedélyét Londonban
Megosztom

Megvonták az Uber engedélyét Londonban, mert a helyi közlekedési vállalat (TFL) szerint a taxis cég többször is úgy sértette meg a szabályokat, hogy azzal veszélybe sodorta az utasokat.

Az Independent beszámolója szerint a TFL szeptemberben két hónappal meghosszabbította az Uber engedélyét, de már akkor is megjegyezte, hogy a személyszállító nem ügyel megfelelően az utasok biztonságára és a komoly bűnügyek jelentése is hagy kívánnivalót maga után. Azt is felrótták neki, hogy milyen módon szerzi meg a sofőrjei orvosi aktáit, illetve hogy olyan technológiát használ, amely segít kikerülni a törvényt.

A döntés nem azt jelenti, hogy most azonnal leáll az Uber Londonban, mert ameddig ki nem merített minden fellebbezési lehetőséget, a cég autói tovább szállíthatják az utasokat.

A TFL 2017 szeptemberében is elutasította a londoni működési engedélyének megújítását, akkor azon a címen, hogy a cég nem teljesítette a felelősségteljes vállalati tevékenység kritériumait. A londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága azonban a vállalat fellebbezését elbírálva tavaly nyáron úgy döntött, hogy az Uber ismét teljes körű engedély birtokában működhet a brit fővárosban.

Az engedély azonban a cég által kért öt év helyett csak 15 havi próbaidőre szólt, azzal a kikötéssel, hogy ennek lejártával a hatóságok ismét megvizsgálhatják, hogy az Uber megfelel-e a taxiszolgáltatási szabályoknak.

A brit főváros az Uber egyik legnagyobb piaca, de akik leginkább pórul járhatnak a döntéssel, azok a sofőrök. Az egyik szakszervezeti vezető szerint 50 ezer Uber-sofőr kerülhet nehéz helyzetbe azért, mert a TFL nem tudja rendesen megoldani a szabályozást, az Uber pedig nem hajlandó a szabályok szerint játszani.

Forrás: 24.hu

Kiemelt kép: Europress/Yichuan Cao/NurPhoto