Taxizásra is használható az autóvásárlási kedvezménnyel szerzett autó

Taxizásra is használható az autóvásárlási kedvezménnyel szerzett autó
Megosztom

A júliusi indulás óta már több mint 16500 igénylés érkezett a Magyar Államkincstárhoz a Nagycsaládosok Autóvásárlási Támogatására. Eközben mindig adódnak újabb kérdések, amelyeket érdemes tisztázni az új autó vásárlása előtt.

2019. július 1-jétől 2022. december 31-ig a három- vagy többgyermekes családok a legalább hétszemélyes, új személygépkocsi vásárlásához 2,5 millió Ft (de legfeljebb a vételár 50 százalékának megfelelő) támogatást igényelhetnek.

Az érdeklődők többek között azt is megtudakolták, hogy a nagycsaládos autóvásárlási kedvezménnyel szerzett gépjármű használható-e taxi szolgáltatásra.

A válasz az, hogy abban az esetben, ha az igénylő saját maga nyújtja a taxi szolgáltatást, nem tiltja a rendelet a kedvezményes autóvásárlást, hiszen a taxizás a nagycsalád egyik lehetséges megélhetési forrását jelentheti, így kizárása nem indokolt. Lízing esetében sem, de ott a lízingbe adó (lízingcég) mint tulajdonos engedélye is szükséges lehet.

A járművásárlást tervezőkneka Családbarát Márkakereskedés védjegyet érdemes keresniük, hogy elkerüljék a nem megfelelő tájékoztatást és az esetlegesen jogosulatlanul támasztott feltételeket.

Forrás: mandiner.hu