Mert mi folyton kérdezünk…

Mert mi folyton kérdezünk…
Megosztom

A tegnap esti videó, azaz a taxis vs. szekus balhé kapcsán megkerestük a sértett taxisofőrt, és interjút készítettünk vele. Kérésének megfelelően, és hogy a rendőrségi munkát ne akadályozzuk, az ügyvédjével történő, jövő heti egyeztetés után jelentkezünk majd egy részletesebb anyaggal. Természetesen próbáljuk megtalálni a biztonsági őrt is. De addig is kérdezünk…

Van-e jelentősége annak, hogy az érintett taxis céges, avagy hiéna volt-e? Olyan vita folyik erről a neten, hogy csak pillázik az ember. Vagy ha céges volt, akkor ajaj, baj van, ha hiéna, akkor pedig megérdemelte? A céges státusz valamiféle előjogot biztosít verés esetén is?

Normálisnak tartjátok, hogy míg egykoron egy hármas brék csak akkor nyomódott, ha valóban vér folyt, baj volt, ma már ha csúnyán néznek valamelyik kisfiúra, akkor is nyomkod vadul? És persze ennek okán ma már alig van valaki, aki egy hasonló helyzetben mozdulna. A repülőtéren ki mozdult meg, amikor a kollégát verték? Valamelyik Főtaxis kiugrott a kocsijából, azzal a felkiáltással, hogy talán ezt nem így kellene?

Normálisnak tartjátok, hogy ha egy ötfős társaság együtt akarna hazajutni a reptérről, és esetleg nincs kinn akkora autó, amibe beférnének a csomagokkal, akkor vagy fizetik két autó díját, vagy várnak rohadásig, míg a Főtaxi kiküld értük egy nagyobbat, ahelyett, hogy az esetleg éppen oda induló utast fuvarozó elvihetné őket?

Normálisnak tartjátok, hogy ha egy akármilyen taxis kivisz utast a repülőtérre, akkor annak üresen kell visszamennie a városba, még akkor is, ha egyébként lenne utasa? Pusztán azért, mert a Főtaxi szerződés miatt a szekusok tűzzel-vassal esetleges várakozásra kényszerítik az utasokat, és ütik-verik, zaklatják a taxisokat? Ha éppen bejön öt gép, és lepörög a Főtaxi, rohadjon meg az utas, késse le a megbeszélést, de csak Főtaxiba teheti be a hátsóját?

Normálisnak tartjátok, hogy ha telefonos rendelésre mentek érkező utasért, a biztonsági őr benyúlkál a kocsiba, és követeli, hogy igazoljátok a rendelést?

És végül: normálisnak tartjátok ezt az egész, már hetedik éve tartó, elmebaj határát súroló káoszt, ami a fővárosi taxizás körül zajlik?

Taxis Terka