Kirúgták a biztonsági őrt, aki megütött egy taxist Ferihegyen

Kirúgták a biztonsági őrt, aki megütött egy taxist Ferihegyen
Megosztom

A „kéretlen és illegális kereskedelmi ajánlatokkal” üzérkedő, csúnya taxisok figyelmébe…
És apró komment zárójelben: az, hogy a repülőtéren nem áll szolgálatba, az nem pont azt jelenti, hogy kirúgták, hanem mondjuk azt, hogy mostantól valamelyik éjszakai szórakozóhely előtt ütheti a kissrácokat. Zárójel bezárva.

A reptér tájékoztatása szerint a sofőr illegális tevékenységet végzett, ez ellen lépett fel az alvállalkozó.

Egy férfi lökdösött, majd megütött egy taxist a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – ez derül ki abból a videóból, amit január 14-én töltöttek fel a Privátkopó YouTube-csatornájára. Az eset még január másodikán, hajnali háromnegyed egy előtt nem sokkal történt.

Megkerestük a Budapest Airport Zrt.-t. Azt írták, a bántalmazó egy biztonsági őr volt.

A Budapest Airport Zrt.-hez is eljutott a videófelvétel, amellyel kapcsolatban vállalatunk haladéktalanul vizsgálatot kezdeményezett. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljának biztonsági őrzését egy szerződött alvállalkozó végzi – írta a sajtóosztály válaszában.

Leszögezik, hogy a felvétel csak egy kis részét tükrözi a teljes eseménynek. Azt közölték, hogy a biztonsági őr az esetet megelőzően illegális üzletszerzésben akadályozta meg a taxisofőrt, amire a taxis provokatív és durva verbális, valamint fizikai agresszióval reagált, ezt követően történt a videón is látható incidens. Emlékeztettek, hogy a repülőtér rendje és a hatályos jogszabályok kimondják, hogy illegális üzleti tevékenység nem folytatható a repülőtér területén.

A Budapest Airport zéró toleranciát tanúsít az erőszakkal szemben, és felvette a kapcsolatot az alvállalkozóval, melynek eredményeképp a biztonsági őr a továbbiakban nem áll szolgálatba a repülőtér területén. Ugyanakkor a repülőtér üzemeltetője a hatóságokkal teljes mértékben együttműködve továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Magyarországra érkező utasokat kéretlen és illegális kereskedelmi ajánlatokkal megkörnyékező személyeket távol tartsa a termináloktól – írták.

Forrás: hvg.hu