Ingyen autót vagy üzemanyagot kérnek a taxisok, ha olcsóbb tarifákat akar a főváros

Ingyen autót vagy üzemanyagot kérnek a taxisok, ha olcsóbb tarifákat akar a főváros
Megosztom

Változtatna a főváros a taxirenden írja a Népszava. Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes híradónknak azt mondta, teljesen áttekintik a taxizás működését, és olyan kisebb vagy nagyobb változtatásokat fognak javasolni, amelyek a Budapesten közlekedők érdekeit a lehető legjobban szolgálják. Az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, számított rá, hogy a megújult városvezetés kinyitja ezt a problémát.

Alapvetően áttekintjük a taxik működését, mondta Dorosz Dávid a Népszavának. A főpolgármester helyettes azzal indokolta ezt, hogy a budapestiek viszonylag jelentős része elégedetlen a taxik működésével, így a jelenlegi helyzet nem maradhat. Az okok között pl a tarifaemeléseket, és a hatósági ár bevezetését említette, amely által mint mondta Budapesten az egyik legdrágább a taxi.

„Az előző fideszes vezetés által kialakított rendszer sajnos úgy hozott brutális drágulást, hogy közben nem szűrte ki a hiénákat, mi azt gondoljuk, hogy a tisztességes taxisok érdeke is az, hogy a hiénázást kiszűrjük, és éppen ezért a rendszert úgy fogjuk áttekinteni, hogy az hogyan tudná legjobban szolgálni a budapestiek érdekeit.” – fejtette ki híradónk kérdésére Dorosz.

„Ha a tarifát változtatni kívánja a főváros, akkor az egész dominó bukik tulajdonképpen.” – ez már Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnökének a véleménye, aki szerint egy józan városvezetés nem várhatja el egy vállalkozástól, hogy bizonyos feltételeket megteremt, és előír, de garanciát nem ad arra, hogy miből fogja ezt a vállalkozó finanszírozni.

„Egy biztos, hogy a közösségi közlekedést nem fogja tudni kiváltani a taxi, nem szociális intézmény a taxi szolgáltatás, hogyha a főváros mégis ezt szeretné, akkor várjuk azt a kompenzációt, akár ingyenes üzemanyag utalvány, vagy ingyenes autó biztosítással a főváros részéről, ami megteremti majd számukra ennek a lehetőségét.” – tette hozzá Metál.

Dorosz Dávid híradónknak azt is elmondta az új rendszerrel kapcsolatban mindenképpen egyeztetni fognak az összes féllel, ennek az előkészületeit pedig már elkezdték.

Forrás: atv.hu