Egy (céges) taxis véleménye

Egy (céges) taxis véleménye
Megosztom

Egy taxis csoportban írta le a véleményét egy kolléga. Többen elküldték nekünk, de természetesen tiszteletben tartjuk, hogy nevével, cége megjelölésével és kódszámával a barátai, ismerősei számára készítette el ezt az írást, így mi azt kitörültük. Ennek ellenére véleményét, gondolatait bizony igencsak megfontolandónak tartjuk, így közreadjuk.
Amúgy meg, ha az utolsó stádiumnál, az ázsiai befektetőnél tartunk, nos, a kemoterápia már kevés. Itt már édeskevés…

Tisztelt Kollégák!

S.I. vagyok, (xxxx taxi OOOO)

Több mint két évtizedes érdekképviseleti vezetői tapasztalatom alapján, (politikai lobbista) figyelmeztetni szeretnélek benneteket a szerintem ránk leselkedő veszélyre! Ez ami most történik taxi ügyben, már más ágazatokban is “jól bevált” séma szerint zajlik:

– első lépésben, a médiában lejárató kampányt indítanak, azzal a módszerrel, hogy az ágazat szereplőiről azt sugallják a társadalomnak, hogy itt mindenki gazember, ezért nem érdemesek a társadalom szolidaritására, megbecsülésre, tehát nem kár értük! (Ez most zajlik a médiában!)

– a második lépés az szokott lenni, hogy egymásnak ugrasztják az iparágban dolgozó cégeket, munkavállalókat! Ha van egy erős csoportosulás, azt belülről bomlasztják, és felállítanak más hitelesnek látszó képviseleti alternatívákat, akik az ágazatot “lenyúlni”szándékozók érdekeit képviselik, ABBAN A REMÉNYBEN, hogy majd cserébe előnyöket fognak élvezni az új helyzetben! Persze nem fognak, a végén ők is a süllyesztőbe kerülnek! A nagy cégeket így, ki fogják játszani egymás ellen, hiszen majd azok is abban reménykednek amiben mi is, hogy hátha nekünk jó lesz! IDE MOST LEÍROM ÉS VÁLLALOM, NEM LESZ JÓ, szerintem!

– a harmadik fázis az az lesz, hogy elkezdik gyártani a jogszabályokat, amelyek szintén óriási vitákat és széthúzást fognak eredményezni!

– a negyedik fázisban, megszületnek a jogszabályok, (már mindenki gyűlöl mindenkit a szakmában, ami eleve kizárja az egységes fellépést, ami pedig az egyetlen célravezető lépés lenne)! Az új szabályok olyanok lesznek amiből úgy fog tűnni, mintha megmaradni a szabad piac a verseny, de sokan nem tudják, hogy az ördög a részletekben rejlik. Ez esetben az “ördögöt” végrehajtási rendelkezésnek szokták hívni, amely teljeskörűen megágyaz a piac egy kézbe való átjátszásának! Persze néhány utolsó pillanatban beadott módosító indítvány segítségével!

– és akkor szerintem meg fog jelenni egy ázsiai “befektető” (így hívják amikor a tisztára mosott pénz visszaáramlik):) pár ezer autóval, néhány hazai oligarcha, csendes társsal, és mi meg mehetünk droidnak, havi fikszért meg a szinte már alig létező jattért dolgozni! Ha felvesznek! Ezt az egészet egy korrekt és szigorúan törvényes összefogással tudjuk csak megakadályozni, szerintem! De persze, mint mindig benne van, hogy így a politikai szereplők nagy részét személyesen ismerve is tévedek, de leírtam ide, ez itt megmarad, és vállalom a véleményemért a felelősséget!

Végezetül hogy kicsit felvidítsalak benneteket, olvassatok el egy idézetet a kedvenceim közül:) “Amikor fiatal voltam, azt hittem, a pénz a legfontosabb dolog az életben; most, hogy öreg vagyok, már tudom, hogy az.” Oscar Wilde

Jó munkát, mindenkinek!:)