Mindeközben Szabadkán…

Mindeközben Szabadkán…
Megosztom

Csak halkan merjük megjegyezni a szabadmagyarszo.com oldalon talált hír margójára, hogy Szerbia nem EU. De nem is akarnak innovatívak és menők lenni, pusztán dolgozni és nem éhen halni…. Zárójelben forintosítottuk a tarifákat. Aki ismeri a kinti árakat, tudja, hogy az ottani 285 forint mennyivel ér többet a boltokban, mint itthon. És akkor jöjjön a hír…

Szabadka: Drágább lett a taxizás

Szabadkán tizenöt százalékkal megdrágult a taxizás – így döntött a városi tanács, amely elfogadta az új árjegyzéket, amelyet legkésőbb március 15-től minden taxisnak alkalmaznia kell. Az áremelésre vonatkozó kérvényt a taxisokat tömörítő egyesület nyújtotta be, azzal az indoklással, hogy mintegy öt éve nem változott a díjszabás.

A reggel hat és este tíz óra között érvényes egyes tarifa esetében az alapdíj 95 dinár (cca. 285,- Ft,) , a kilométerdíj pedig 70 (cca. 210,- Ft.)dinár. A kettes tarifa (22 óra és reggel hat között, állami ünnepek, vasárnap) esetében az alapdíj 120 (cca. 360,- Ft.), a kilométerdíj 95 dinár (cca. 285,-Ft.), írja a subotica.com.